Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Neka vas sreća prati: Napravite amajliju prema svom horoskopskom znaku

Preuzmite sliku

Napravite amajliju ili talisman prema svom horoskopskom znaku jer vam može donijeti sreću u ljubavi!

Ovan

Ovan je zaštićen cirkonima, dijamantima, zlatom i rubinom. Za romantične susrete isključivo birajte lapis lazuli, biser ili srebrni nakit. Trebalo bi da nosite uglavnom narukvice od srebra.

Bik

Bikovi vole nakit, ali izgledaju glamurozno i bez njega. Drago kamenje koje najviše odgovara Bikovima su smaragd i žad… Druge možete da uvjerite u ono što hoćete ukoliko nosite zagasite tonove crvenog nakita, mada i poneki granat, ali i rozenkvarc. Uvijek je vrijeme za upadljive minđuše i velike kopče u kosi sa puno štrasa.

Blizanci

Vaša mladalačka priroda voli nežne tonove nakita. Topaz vam sasvim odgovara, ali ne bi bilo loše da koristite magičnu moć zelenkastog tirkiza za tajne ljubavne sastanke. Bićete uvjerljiviji u naplati duga ili u zavođenju sa ogrlicom od korala.

Rak

Odgovara vam srebrni nakit i nakit u plavim tonovima. Ipak, ako krećete na poslovni sastanak, zlatna narukvica će vam prije donijeti više uspjeha, posebno u kombinaciji sa slonovom kosti ili bijelim i žutim zlatom. Ako namjeravate da zavedete nekoga ko ima veze sa inostranstvom, stavite bilo koji komad nakita od malahita ili granata.

Lav

Zlatan nakit, dijamanti, rubini, to je vaš izbor. Ali, planete vam u određenim periodima određuju da pojačate svoju intuiciju nakitom od bakra, srebra ili platine.

Djevica

Malahit i topaz vam sasvim odgovaraju. Međutim, kada je Saturn u vašem znaku, prsten sa kamenom od crnog oniksa ili sa granatom će privući poglede suprotnog pola. Žuti safir ili prsten sa smaragdom mogu privući osobu koja vam se sviđa a koja često putuje.

Vaga

Ružičasti turmalin i aleksandrit vam daju energiju i potreban šarm, i učiniće da budete puni energije. Ako idete na poslovne sastanke slobodno stavite prsten od crvenog spinala ili bakarnu narukvicu, a za večernje izlaske privezak sa tirkizom ili žadom. Može i imitacija.

Škorpija

Crni biser, čak i uz crnu čipkanu haljinu, sjajno vam stoji. Djelujete neodoljivo sa nakitom od platine, hematita ili prstenom od rubina. Trenutno vam planete nagoveštavaju da treba da budete nešto nježniji u odabiru nakita, pa bi dobro došla ogrlica od srebra sa prstenom od akvamarina.

Strijelac

Smaragd i safir – vaše omiljeno drago kamenje, u ovom razdoblju može slobodno biti zamijenjeno nakitom od slonove kosti. Savršeno bi vam odgovarala i imitacija ovog nakita, kao i prsten od citrina, posebno za poslovne razgovore. Za ljubavne susrete obavezno ponesite prsten s brilijantima.

Jarac

Volite tirkiz, granat, oniks, ali za zavođenje koristite malahit ili žad, bilo koji detalj ili imitaciju ovog kamenja, u svakom slučaju, u zelenoj boji. Ona vam pomaže i kod kontakata sa strancima. Za ljubavne susrete slobodno koristite crveni turmalin ili vještački biser.

Vodolija

Vaš omiljeni nakit su glomazne narukvice, mogu i od alpake ili od tigrovog oka, poludragog kamenja i birate obično tirkiz. Slobodno ga nosite, čak i imitaciju, i to u vidu velikih privezaka. Orijentalne ogrlice u vidu srebrnih privezaka podići će vam moral i dobro raspoloženje. Za veče slobodno birajte korale…

Ribe

Vaša nježna priroda obično voli akvamarin, biser i ametist, i možete slobodno nositi taj nakit uz dosta srebrnih lančića i narukvica. Uglavnom bi trebalo da se orijentišete na ogrlice sa akcentom sa zelenim tonovima, kao što su zeleni ili ljubičasti turmalin. Posebno obratite pažnju na cipele sa štrasom ili ukras u podignutoj kosi u tamnoljubičastoj boji. (zenskimagazin.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,