Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najviše pate kada im slome srce: Ovi horoskopski znakovi plaše se nove ljubavi

Preuzmite sliku

Slomljeno srce neke obeshrabri, pa čak i kada upoznaju novu osobu, ostaju zatvoreni za ljubav.

Strah od bola jednostavno je prevelik. Možda je promjena statusa dramatično promijenila njihov identitet, možda se nisu u potpunosti oporavili od raskida, možda se nikada prije nisu suočili s gubitkom.

Neki vjeruju da više nikada neće moći ponovo da zavole. Naravno, to nije istina. Morate biti nježni prema sebi i vjerovati da će ljubav opet doći – i da sljedeći put možda neće završiti u suzama. Upoznajmo horoskopske znakove koji najviše pate kada im voljena osoba slomi srce.

1. Rak

Rakovi su vrlo emotivni. Snažno su vezani za partnera i jednom kad u svoj život puste partnera, uvjereni su da je to zauvijek. Teško se oslobađaju emocija, na kraju veze puštaju spore melodije i prepuštaju se pesimizmu.

Nisu sigurni da li će ikada više moći da ulože takav emotivni napor. Treba im puno vremena da se vrate redovnim tokovima i otvore novim prilikama, prenosi City Magazine.

2. Djevica

Djevica je najvjerniji horoskopski znak. Kad su zaljubljeni, osjećaju se kao na sedmom nebu. Ako se taj osjećaj sigurnosti i predanosti prekine, oni postaju depresivni. Po prirodi su perfekcionisti, pa ih svaka greška izbaci iz kolosijeka – završetak ljubavne veze posljedično se doživljava kao težak lični poraz.

Nakon odlaska, razgovaraju noću i danju o tome šta je pošlo po zlu i što su mogli učiniti drugačije. Obuzima ih žaljenje i nastavljaju iznova da proživljavaju sjećanja koja ih guraju u još veću agoniju. Proći će jako puno vremena prije nego što konačno shvate da je stvarno kraj.

3. Vaga

Vaga ne može da bude sama. Kad je ljubavna veza gotova, osjećaju se kao da im je jedan deo ličnosti rastrgan, kao da hodaju polumrtvi. Jako boli! Skloni su samosažaljenju i dugo vuku svoj emocionalni prtljag. Vjeruju da im se dogodila nepravda i umjesto da traže pozitivne strane života, valjaju se u očaju.

4. Škorpija

Pripadnici ovog horoskopskog znaka vrlo su strastvena stvorenja. Vole da uživaju u trenutku i potpuno se predaju u ljubavi. Toliko vole da im je gubitak ljubavi velika trauma.

Kad se veza okonča, nastavljaju da maštaju o svom partneru i ne mogu zamisliti život bez njega. Vrte se ukrug i muče se. Vjeruju da nikada neće moći da zavole drugu osobu.

5. Strijelac

Osobe rođene u ovom znaku učinile bi sve da postignu svoje ciljeve. Čak i ako to znači da će patiti. Ako su uvjereni da su jedno drugom predodređeni, voljet će.

Potpuno će se predati osobi, iako je to možda neko ko nikada neće uzvratiti ljubav, a pritom previđaju sve one koji su zainteresovani i s kojima bi se bolje uklopili. Takođe, oni nerijetko idealizuju svijet. Imaju detaljnu viziju okolnosti i nastoje da ovu viziju ostvare.

Zbog toga su često zarobljeni u začaranom krugu.  Budući da neprestano čekaju da se dogodi ono što su očekivali i planirali, njihov ljubavni život pun je razočaranja. Kao rezultat toga, svijet im se čini nepravednim i okrutnim. Zaglavljeni su u svojim idealima koji ih zapravo drže podalje od sreće.

6. Ribe

Ovi ljudi svu svoju ljubav i energiju ulažu u vezu. U dubini duše upoznaju partnera i snažno se vežu. Potpuno se predaju i bezuslovno mu vjeruju, pa ih izdaja sve više pogađa. Izdaja, međutim, nije samo prevara, već se radi i o raskidu veze i otuđenju koje se ponekad događa u odnosima samo po sebi.

Kad se riba zaljubi, vjeruje da će veza trajati zauvijek, a razlaz se čini kao smak svijeta. Ne mogu krenuti napred jer osjećaju da su izgubili svoju „pravu” i jedinu ljubav.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,