Utorak, 24. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Najodanija žena Zodijaka: Jednom kada preda svoju ljubav to je zauvijek

Odlučna, uporna, dosljedna, realistična, stabilna, beskompromisna, čulna, svojeglava, izdržljiva, tolerantna, tvrdoglava, odgovorna, brižna, sposobna, snažna, zavodljiva, fokusirana!

Ali njena najveća snaga leži u dvije pobjedničke kvalitete koje posjeduje – osjećajnost i strpljivost. Blage je naravi, ali to ne znači da se njome može manipulirati o mnogočemu ima čvrsta mišljenja koja se teško mnogu promijeniti, a pokuša li neko ‘testirati’ njene granice probudit će njen vatreni temperament.

Ona je – Bik. Ipak, Bikica izbjegava pokazivati svoj temperament jer u životu teži ravnoteži i sigurnosti. Voli prirodu i najviše od svega želi živjeti u ugodnom i raznobojnom okruženju. Nije avanturistica i ne voli riskirati zbog čega se ne zna najbolje nositi s naglim promjenama. Bolje funkcioniše u rutini i jednoličnosti, zbog čega gotovo nikada ne traži sama velike životne promjene već ih izazovu neki vanjski faktori. Ipak, kakva god joj iskustva život donese brzo uči iz njih i vrlo vjerojatno neće dvaput ponoviti istu grešku.

 • Veze

  Jedan je od najpredanijih i najodanijih horoskopskih znakova. U vezu nikad ne srlja, jako joj je važno u potpunosti upoznati partnera i biti sigurna da je izabrala onog pravog prije nego se obveže i upusti u ozbiljnu vezu. A jednom kada se obveže, to je vjerovatno zauvijek. Muškarac koji je želi osvojiti mora biti spreman na dosta udvaranja i zavođenja jer to je put do srca ove žene. Onaj koji je osvoji od Bikice će dobiti jako puno jer ženi rođenoj u ovom horoskopskom znaku u prirodi je brinuti se za druge, zbog čega će se u vezi truditi davati što više sve dok joj je partner odan i vjeran i dok joj pruža osjećaj sigurnosti i zaštite. Mnogi koji su proživjeli to iskustvo, opisuju ženu Bika kao očaravajuću ljubavnicu. U ljubavi najbolje se slaže s Rakom, Djevicom, Jarcem i Ribom.

  Prijateljstvo

  Imate prijateljicu koja vam je u spomenar u osnovnoj školi napisala „najbolje prijateljice zauvijek“? Ako ste godinama poslije i dalje najbolje prijateljice velika je vjerojatnost da je ta prijateljica rođena u znaku Bika. Svoja prijateljstva shvata ozbiljno, njeguje ih, a svojim prijateljima nesebično se posvećuje te im ostaje lojalna. Zauzvrat, od prijatelja očekuje jednaku lojalnost i ako bude tako prijateljstvo će trajati zauvijek. Za sreću nije joj potrebna horda prijatelja, njen je moto kvaliteta prije kvantitete, i to vrijedi za većinu područja njenog života, ne samo prijateljstvo. Ljude koji joj se ne sviđaju prije će ignorirati nego započinjati svađu s njima.

 • Izgled

  Velike, ekspresivne oči sa spuštenim kapcima, punije senzualne usne, vitak, elegantan vrat, širi grudni koš i krupnija građa neke su od fizičkih odlika tipične žene Bika. Vrat je dio tijela kojim vlada ovaj znak pa je u Bikica vrlo često izražajan i vole ga istaknuti ogrlicama, lančićima, šalovima, maramama. Građa tijela obično je robusnija te su srednje visine ili malo ispod prosjeka. Lice je obično četvrtasto ravnih crta, dok je glava prilično okrugla. Imaju manje uši priljubljene uz glavu te okruglu, nekad i bucmastu bradu sa šarmantnom rupicom.

  Nos je obično kraći s podignutim vrhom i proširenim nosnicama. Krase ih blage i nježne oči te pogled ‘kao u psića’ i pripadnici jačeg spola teško odolijevaju zavodljivom šarmu kojim te oči zrače. Većina Bikica može se pohvaliti odličnim stasom te i u starijoj dobi izgledaju mladoliko, svježe i snažno. (zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,