Utorak, 18. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ljubav i horoskop: Koliko puta ćete se zaljubiti tokom života

Preuzmite sliku

Ponekad je potrebno raditi na voljenju sebe prije nego što možeš voljeti nekoga drugoga. Otvoriti se ljubavi vrlo je stvarna stvar. Ne postoji ispravan i pogrešan način voljenja nekoga, sve dok imaš na umu da ljubav nema veze s tvojim partnerom ili tobom – nego o vama oboje i vašoj fenomenalnoj vezi.

A ako ti prva ili druga ili treća ljubav ne uspije, još uvijek se smatraš prosječnom ako se četiri puta zaljubiš u životu. Za one koji su i dalje znatiželjni te ih zanima kakvu ulogu ima astrologija u njihovom ljubavnom životu, na horizontu će se možda dešavati velike stvari, prenosi Miss7.

Evo koliko ćeš se puta zaljubiti tokom života, u skladu sa svojim horoskopskim znakom.

Ovan

Ovnovi, vi ste svi sto posto u ljubavi prema sebi, prijateljima i obitelji i velikoj ljubavi prema partneru. Kad si u vezi, sve uložiš u to. Za tebe su veze način da pronađeš onu osobu s kojom možeš vidjeti sebe do kraja života. Kada se zaljubiš, to je „zauvijek“ vrsta ljubavi. Ti si intenzivni romantičar koji možda ne sanja o svom danu vjenčanja, ali definitivno sanja o tome da se svakog jutra probudi uz ljubav svog života. Najvjerovatnije ćeš se zaljubiti samo jednom tokom svog života, jer nisi neko ko je u žurbi; kad budeš spremna zaljubiti se, znači da si sigurna si da je osoba s kojom si “ta”.

Bik 

Ti ste beznadežni romantik, što znači da se vjerovatno svaki dan osjećaš kao da se zaljubljuješ u nekoga novog. Znaš li razliku između ove vrste privremene ljubavi i vrste duboke intenzivne ljubavi koja ti ispunjava srce i čini da se želiš spustiti na jedno koljeno i vjenčati se s tom osobom? Jednom si bila mlada i već si jednom osjetila taj intenzitet i vjerovatno znaš kako se osjeća slomljeno srce. Ako ne, pripremi se. Zaljubit ćeš se dva puta tokom života – jednom kada si mlada i naivna, a onda opet kad budeš spremna otvoriti svoje srce kako bi ponovno voljela.

Blizanci 

Kada je o ljubavi riječ, ti si kao malo dijete u trgovini slatkiša. Prekomjerno si uzbuđena i misliš kako možeš sve to dobiti prije nego što shvatiš da si izgorjela od ljubavi i više nema šećera. Imaš veliko srce koje jednostavno umire da bi dalo ljubav, ali teško ti je to odrediti u zdravim dozama. U gotovo svakoj situaciji možeš biti izbirljiva i nedosljedna svojim izborima, a ljubav nije iznimka. Započinješ stvari puno bolje nego što ih završavaš, pa samo zato što kažeš da nekoga voliš, ne mora nužno značiti da vidiš kako ostaješ s tom jednom osobom zauvijek. Zbog toga se najvjerovatnije zaljubiš četiri puta tokom života. Kada kažeš “zauvijek”, obično misliš dok ti ne dosadi.

Rak

Oduvijek si sanjala dan kada ćeš sresti svoju pravu ljubav i postoji dobra šansa da razmišljaš o tome kako ćeš se zaljubiti dok budna sanjaš. Često vršiš previše pritiska na svoje veze kad su još uvijek nove i nespretne jer osjećaš kao da bi trebala znati kada si zaljubljena, a uvjeriti sebe da je to ljubav znači da je vrijeme da se lopta zavrti. Moraš biti nježna prema partneru i ne pokušavati ga pritiskati da izgovori riječi na “V”. Ali isto tako trebaš vjerovati svojoj samovrijednosti. Zaljubit ćeš se dva puta tokom života, ali nakon što se završi prva ljubav, važno je da ne kriviš sebe. Vrijedna si velike, trajne ljubavi i ponovno ćeš je pronaći, ali tek nakon što naučiš voljeti sebe.

Lav 

Kao lavica znaš da „biti mlada“ znači zabavljati se i stvarati uspomene. I premda si možda svjesna da se nisi spremna vjenčati se i imati djecu dok si toliko mlada, još uvijek si veliki vjernik u mladu ljubav. U skladu s tim, također želiš upoznati (i izaći) sa što većim brojem ljudi, jer je zabavno izlaziti i iskušati nove stvari. Dakle, premda tvoja prva ljubav možda nije trajala onoliko dugo koliko si se nadala, zaljubit ćeš se dva puta tokom života. Ovaj drugi put bit ćeš puno zrelija i zaista znati što tražiš od partnera. To znači da će veza biti mnogo jača i imati potencijal trajati jako dugo.

Djevica

Djevice, bolje od bilo koga znaš koliko je teška ljubav. Da, bit će i dobrih vremena, ali bit će i loših. Možda ćeš se htjeti više usredotočiti na sebe nego na svoju vezi i neizbježno ćeš se svađati. Ali ljubav je posebna i ne možeš bacati nešto dobro u nadi da ćeš pronaći nešto bolje. Dakle, premda ćeš se u životu zaljubiti samo jednom, odlučna si to učiniti. Za tebe je ljubav ostati predana. Nisi neko ko se odriče svega tako lako, a ljubav nije ništa drugačija. Već si odlučna osoba, pa ostati vjeran onome kome si se posvetila samo je još jedan izazov za osvajanje.

Vaga 

Imaš veliko srce i puno ljubavi za darivanje, ali također moraš puno toga naučiti u životu. Možeš se zaljubiti do tri puta tokom života, ali nemoj dopustiti da te to uvjeri da nisi vrijedna biti voljena. U stvari, sklona si pokloniti većinu – ako ne i svu – svoju ljubav svom partneru bez da malo štediš za sebe. Ljubav je krivulja učenja i to je nešto na čemu trebaš raditi svaki dan. Ponekad možeš biti ona koja zadovoljava druge i, premda to nije strašno, to može značiti da potrebe svog partnera postavljaš ispred svojih.

Škorpija

Vlasnica si intenzivnog srca ispunjenog strašću, ali ga zaključaš i odbijaš dati nekome ključ. Želiš voljeti, ali sklona si ostati cinična prema svojoj budućnosti s osobom koju navodno voliš – pa ćeš se čak i uvjeriti da neće potrajati, koliko god se trudila da to učiniš. Najvjerovatnije ćeš se zaljubiti tri puta u životu. Prvi put bit ćeš nesputana i spremna dati svoje srce onome ko ga zatraži. Drugi put, još uvijek ćeš njegovati slomljeno srce, ali želiš dokazati da ponovno možeš voljeti. Treći put, malo si opreznija, ali znaš da je za ljubav ponekad potrebna kopija ključeva do tvog srca: jedan za sebe i jedan za partnera.

Strijelac

To možda nećeš htjeti priznati, ali u trenucima kad se stvari počnu činiti previše odraslima i ozbiljnima za tvoj ukus, ti si često ona koja će dati petama vjetra. Zaljubljivanje i dijeljenje svog života s jednom osobom na duže vrijeme može te učiniti paničnom pa pokušavaš ostati „bez veze“ u svojim vezama – barem dok ne znaš što želiš. To ne znači da nisi sposobna za ljubav. U stvari jako voliš, ali brineš se da ne znaš što puno vremena radiš, tako da prekidaš veze. Zaljubit ćeš se četiri puta tokom života. I dok će svaka ljubav biti intenzivnija i duža od posljednje, u životu ti trebaju sve te ljubavi. Voljeti i izgubiti ljubav je za tebe rast. Nemoj se bojati prekinuti, sve dok znaš da je to najbolje, jer to znači da jednostavno nisi bila spremna.

Jarac

Ne brinu te male stvari jer si uvijek imala na umu glavnu nagradu – nagrada, u ovom slučaju, je ljubav prema nekome s kim možeš vidjeti zajedničku budućnost. Ti si tip osobe koja zna što želi, izađe i dobije to. Život je kratak, pa ćeš uživati u svakoj sekundi toga. Kada je o ljubavi riječ, zaljubit ćeš se jednom u životu, što je savršen broj puta za tebe. Znaš da male stvari nisu bitne, jer ljubav je prihvaćanje druge osobe za sve ono što jest, a ne samo male stvari.

Vodolija

Možda si sanjala kako si se zaljubila i bila u vezi, ali pomisao da artikuliraš taj san vjerovatno ti je bila previše zastrašujuća. Voliš misliti da si neko tko ima puno ljubavi za dati, ali kad možeš odbaciti svoju potrebu za potpunom neovisnošću i slobodom, osjećaš se kao da ugrožavaš svoje biće. Želiš se zaljubiti, ali želiš biti sigurna da ste svi u tome. Zaljubit ćeš se dva puta u životu. Prvi put možda zapravo ne znaš što želiš, ali pomisao na pokretanje nečeg novog i nepoznatog je uzbudljiva i pomalo zastrašujuća. Kad se drugi put zaljubiš, više si sigurna kako imati snažnu vezu s dvije neovisne osobe i znaš kako izvršiti svoje potrebe bez da se osjećaš loše.

Ribe 

Sanjala si dan kad ćeš se zaljubiti još od mladih dana. Pomisao na to da u partneru imaš sve što bi ikada mogla poželjeti, biti potpuno sretna i veseliti se zajedničkoj budućnosti je za tebe kao ostvarenje bajke. Kad nađeš pravu osobu moraš biti promišljena i imati određene namjere sa svojom ljubavlju. Mogla bi se zabrinuti da kad jednom pronađeš svoju pravu ljubav, nekako ćeš to zabrljati, ali vjeruj sebi. Zaljubit ćeš se samo jednom u životu, ali ta će ljubav biti toliko veća i živopisnija nego što je iko ikad prije vidio. Možeš voditi stvari sporo i postojano kada je u pitanju ljubav, ali vrlo si sigurna kad znaš da je tvoj partner onaj s kojim ćeš biti zauvijek. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,