Petak, 30. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Koje je vaše najjače oružje u životu: Bik je promišljen, Strijelac rizikuje više od svih

Strijelac je hrabar i riskiraće uvijek puno više od bilo kog drugog znaka u raznim situacijama

Svaki horoskopski znak ima određene vrline koje mu u nekim situacijama daju prednost pred ostalim znakovima, pa da vidimo koje su to.

 • veza-zajednicki-zivot
 • Ovan je tvrdoglav do bola, ali najbolji je u – odustajanju. Ma kako to čudno zvučalo, to je posljedica jednostavne logike: oni žele da budu predvodnici i da imaju kontrolu, pa kada im to ne pođe za rukom, kreću dalje. Zato će prvi da ostave cigare, izađu iz loše veze ili da daju otkaz na lošem poslu.

  Bik je uvijek racionalan i prizemljen, tako da ga u teškim situacijama treba imati kraj sebe jer on uvijek ima barem tri razrađena scenarija i ne može da izgubi glavu. Njihov um nepogrješivo predviđa mogućnosti i reaguje promišljeno i lukavo.

  Blizanci su najbolji u svađama, zato što im ona ne predstavlja način za izbacivanje agresije nego priliku za rješavanje problema. Naravno, potrudiće se da nametnu svoj stav, ali za razliku od većine, imaće strpljenja da saslušaju i druge.

  Rak ima dvije velike pozitivne karakteristike – brižnost i empatiju, što ih čini idealnim njegovateljima u teškim trenucima. Ostaće smireni i puni topline bez obzira na to šta se događalo i tako će nerijetko napraviti prava mala čuda.

  Lav jednostavno ne može da očajava, ima fantastičnu unutrašnju snagu koja ga tjera da nađe nova rješenja i u situacijama koje će svi drugi smatrati bezizlaznim. Čelična volja i želja za uspjehom uvijek će ih nekako izvući, pa ih je dobro imati kraj sebe u teškim vremenima.

  Djevica je majstor za rješavanje kriznih situacija, naročito onih u porodici i među prijateljima zbog smirenosti koja ih nikad ne napušta. Kod njih nema dramatizovanja, sve je usmjereno.

  Vaga fantastičnom lakoćom uspostavlja komunikaciju s bilo kim, tako da možete da računate na njih čak i ako se pojave neprijateljski nastrojeni pojedinci, jer njihova će diplomatija i tada biti produktivna.

 • djevojka-baloni1
 • Škorpija će preživjeti sve – gubitak posla, zavisnost, bedu, razvod, smrt bliske osobe … u svakoj od takvih situacija drugi bi odavno digli ruke, ali ne i Škorpija koja uvijek ima motiv da sve mora da bude onako kako ona želi, a ne kako drugi hoće.

  Strijelac je hrabar i riskiraće uvijek puno više od bilo kog drugog znaka u raznim situacijama. Uvijek će uraditi pravu stvar jer radi nagonski, bez ikakve želje za pohvalama ili slavom, a kako uživa u uzbuđenjima, osjeća se kao kod kuće u svakoj krizi.

  Jarac fantastično reaguje na pritisak, za njega stres jednostavno ne postoji – ako treba istovremeno koordinirati deset stvari, on je tu pravi majstor jer u takvim situacijam reaguje čak i bolje nego u normalnim.

  Vodolija je prava osoba koju treba imati kraj sebe u napetoj situaciji, bili to financijski problemi, porodične nesuglasice i svađe – ona zna da će to proći i svojom unutrašnjom snagom primiruje osjećaje svih uključenih. Vodolije su pravi aspirin za stres, najkraće rečeno.

  Ribe imaju intuiciju koja je njihovo najjače oružje u životu, jer će osjetiti probleme miljama daleko, u trenucima kad svi ostali misle da je sve u redu. Kako vjeruju da će sutra biti bolje nego danas, mogu da pretrpe jake udarce bez velikih posljedica.

  (metro-portal.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje