Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Horoskopske Djevice su jako strpljive, ali ovih pet stvari će ih razljutiti…

Preuzmite sliku

Kada se neki horoskopski znakovi naljute, svi se iznenade. Za primjer ćemo uzeti djevice – one nisu horoskopski znak za koji očekujete da će se neočekivano naljutiti ili uzrujati.

Djevice su poznate po svojoj strpljivosti, razboritosti i ljubaznosti, ali i one imaju granicu. Jednom kada je prijeđete pred vama će biti ljuta horoskopska djevica.

Iako ih je, dakle, teško razljutiti, postoje neke stvari koje će i njih izbaciti iz takta. Dio njih je u nastavku, a ako ne želite da vaša djevica bude ljuta pokušajte ih izbjeći.

1. Velika neodlučnost

Djevice su po prirodi praktične i usmjerene na ciljeve. To obično znači da svaki dan počinju s nekim zadatkom ili tačnim planom. Ako ste neodlučni, mogli biste ih izludjeti jer ometate njihov plan.

Svojoj horoskopskoj djevici pokušajte objasniti da ne donose svi odluke brzo kao one. Recite im da vas neke stvari pitaju dovoljno unaprijed kako biste imali dovoljno vremena da stvari procesuirate i odradite svojim tempom.

2. Neurednost

Djevice vole imati sve pod kontrolom, a jednako kao što uživaju u planovima koji su napravljeni po njihovom guštu, vole i da je prostor uređen na način koji njima odgovara.

Djevicama sve mora biti čisto i uredno te će primijetiti ako i najmanja stvar nije na svom mjestu. Kako ne biste naljutili djevicu, posebno onu s kojom živite, pokušajte svesti svoj nered na minimum, prenosi Zadovoljna.hr.

3. Forsiranje pomoći

Budite oprezni s lijepim gestama, odnosno pomaganjem kada su u pitanju djevice. One su nevjerovatno svojeglave i više od svega vole neovisnost. Prevelika pomoć kod njih će uzrokovati nervozu.

Ovo ne vrijedi za situacije u kojima izričito traže vašu pomoći. Ovo može biti izazovno ako ste osoba koja ne voli gledati ljude do kojih joj je stalo kako se bore s nekim problemom, ali, vjerujte, djevice će se snaći same. Ako previše puta ponudite pomoć rezultat će vrlo vjerovatno biti svađa koju ste lako mogli izbjeći.

4. Osjećaj da ih se ignoriše

Iako neovisne, djevice vole imati osjećaj da su uključene u neku priču. Ako počnu osjećati da su zanemarene ili izostavljene, mogle bi se naljutiti.

Možda nisu duša zabave, možda nisu uključene u sve, ali to ne znači da vole da ih se potpuno isključuje iz svega. Ako vam se djevica obrati, a vama treba cijela vječnost da reagujete, postat će frustrirana.

Rješenje je jednostavno – čak i ako ste zauzeti recite im da ćete se javiti kasnije.

5. Previše izvinjavanja

Ako naživcirate djevicu, ispričajte se i završite tu priču. Ponavljanje izvinjenja samo će ih dodatno živcirati.

Djevice jednostavno ne vole stalno vraćanje na određenu temu. Tako ćete ih samo podsjećati zašto su se naljutile i dodavati ulje na vatru.

Zaključak je taj da ništa dobro ne može proizaći iz pokušaja da se više puta izvinite djevici. Jednom je i više nego dovoljno.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,