Nedjelja, 27. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Horoskop: Predivno, ali i vrlo zahtjevno je imati jednog ovna u životu

Za početak, ovnovi po horoskopu rođeni su od 21. marta do 19. aprila. Ovan je vatreni znak, planet mu je Mars, mantra „just do it!“, a rubin i ametist donose mu sreću.

Ovnovi znaju šta žele i žive prema motu: „Just Do It!“ Pravog ovna ništa ne može zaustaviti  i najveće izazove posmatraju s dozom optimizma. Ne priznaju poraz, jer im je cilj stalno pred očima. Stres? Za ovnove je to strana riječ. Smatraju kako će se sve jednom opet posložiti  zbog toga im je lakše u životu nego drugima. Deset zadataka koje treba odmah obaviti? Ovan će zadržati hladnu glavu i s puno energije će se baciti na posao. Međutim, osobe rođene u ovom znaku imaju problem kad njihov sagovornik nije istog mišljenja.

Naime, imaju svoje mišljenje i poglede te sebi ne daju išta reći. To ubrzo vodi do konflikta. Kad već dođe do toga, treba potražiti zaklon, ovnovi su jako impulzivni te mogu reći ili napraviti nešto nepromišljeno samo kako bi pobijedili u svađi. Dakle, treba dvaput razmisliti prije nego im se suprotstavi. Ali, ovnovi su jako otvoreni i pozitivni te opraštaju i nisu zlopamtila. Potrudit će se brzo sve ispraviti i vratiti u normalno stanje. Zato su rođeni vođe, jer mogu i znaju reći drugima šta misli.Osim toga, osobe rođene u znaku ovna apsolutno vole pustolovine i rado putuju, vole otkrivati nove stvari te uživaju u svojoj neovisnosti.

Snaga ovna: disciplina, samouvjerenost, strast  romantika, izdržljivost, pustolovan duh, pozitivnost.

Slabosti ovna:  egoizam, impulzivnost, zavist, prebrzo prosuđivanje, nestrpljivost, svadljivost.

 • Žene rođene u znaku ovna su samouvjerene feministkinje, ambiciozne žene koje jure za karijerom te temperamentne glumice. Najbolji primjeri: Emma Watson, Victoria Beckham ili Keira Knightley. Naravno da te žene nisu lak plijen za muškarce: znaju šta žele, a šta ne žele! I to ne u poslovnom svijetu, nego i u ljubavi. Njihov tip iz snova mora biti dorastao njihovom nemiru i impulzivnosti te mu mora biti jasno da ženu rođenu u znaku ovna ne može zatvoriti kod kuće!

  Njoj ne treba muškarac koji će je stalno držati za ručicu. Osim što nema te rasprave kojom žena rođena u znaku ovna neće dominirati, one jako paze na vanjski izgled te često stoje pred ogledalom, premda vole prirodan izgled. Pošto je žena-ovan apsolutna karijeristica, ima jedan problem: domaćinstvo.

  Naime, u vezi često dođe do problema jer se ne želi odreći svoje neovisnosti  i nije baš neka domaćica. Poredtoga joj baš ne ide i štednja novaca, pa novac je tu da si kupi nove cipele, a ne da stoji na računu! Treba joj pravi umjetnik koji će je spustiti na zemlju i realni svijet. Sažeto: žena rođena u znaku ovna je svadljiva i snažna žena, često naginje egoizmu, nestrpljiva je i ljubomorna, ali ujedno i romantična i optimistična.

 • Ko izlazi s muškarcem rođenim u znaku ovna, zna jedno: ništa ne zna. Nemirni i impulzivni ovan donosi odluke bez previše razmišljanja po osjećaju zato je misteriozan i teško ga je pročitati. Nije ga lako uhvatiti jer su njegovi zahtjevi veliki. Njegova žena iz snova treba biti poput njega, ali to mu je teško pronaći.

  Ono što je sto posto sigurno kod muškarca rođenog u znaku ovna: nikada ti neće biti dosadno s njim! Uvijek je pun iznenađenja i nikada ne možeš pogoditi šta smjera. Pravila i preporuke? To ga ne zanima! To ga čini i dominantnim ljubavnikom zato jer i u krevetu tačno zna što želi. Naime, nikako ne želi monotoniju!

  S druge strane, spada među najljubomornije znakove i ne želi dijeliti svoju ženu ni na koji način. Međutim, žena koja jednom osvoji srce ovna zna sljedeće: postoji malo toga šta neće napraviti za tebe! Apsolutno je vjeran te želi biti savršen i pedantan. (Miss7.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje