Ponedjeljak, 22. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Horoskop i društvene mreže: Žene u ovim znakovima su kraljice društvenih mreža

Društvene mreže, naročito Facebook, Instagram i Snapchat, od nedavno su postale nužno zlo ako želite da budete informisani i trendi.

To su virtuelna mjesta za druženje, gdje možete dijeliti i čitati raznovrsne informacije, razmjenjivati svoja mišljenja i diskutovati o zajedničkim interesima i na taj način koristiti jedinstven način komunikacije.

Neke žene pripadaju grupi „kraljice društvenih mreža“, jer rado obljavljuju postove, dobijaju puno lajkova i omiljene su u „virtuelnim krugovima“, dok neke žene ne žele da otkriju previše.

Kraljice društvenih mreža: Blizanci, Vodolije, Škorpije, Bikovi, Ovnovi i Lavovi

“Bez društvenih mreža, jednostavno ne možete da zamislite svoj život.”

Morate podijeliti ono što se dešava, jer tada je vaš život raznovrsniji i zabavniji, pogotovo ako ste Blizanac. Uvijek ste povezani sa mrežama, jer ne možete propustiti komentare prijatelja koji vas mogu nasmijati i razveseliti. Vaš izgovor, zašto ste uvijek i svugdje povezani sa društvenim mrežama, jeste da možete ostati u kontaktu sa ljudima koje ne možete videti uživo i ne postoji drugi način da razgovarate s njima.

Naravno, vi znate da možete ostvariti kontakte sa drugim ljudima, pogotovo sa onima koji žive u drugom gradu ili zemlji, i ovo je za vas izazov naročito ako ste Vodolija koja voli razbijanje tabua i istraživanje nepoznatog.

Društvene mreže predstavljaju za vas mogućnost da lako komunicirate sa simpatijama, ili prijateljima. Ukoliko ste Bik, imate sigurno svog šefa među prijateljima, kao i vaš uži i širi krug porodice.

Vi ste svjesni da je ovo najjeftiniji vid komunikacije, popularan i volite društvene mreže jer možete da objavite slike i video snimke i tako se pohvalite bilo kojim poduhvatom, posebno ako ste Lavica. Najviše volite što možete istovremeno dijeliti važne vijesti sa više korisnika.

Broj prijatelja vjerovatno već prelazi granicu, tako da sigurno već razmišljali da biste mogli da otvorite dodatne profile, naročito ako ste Ovan koji žudi za pažnjom.

Ako ste samouvjerena Škorpija često koristite društvene mreže za svoju promociju i za podizanje samopouzdanja. Volite laskanje i prija vam gomila pozitivnih komentara.

Želite da sačuvate vašu privatnost: Rak, Djevica, Vaga, Strijelac, Ribe i Jarac

Za vas društvene mreže svakako nisu alati za promociju, već sredstvo da se povežete sa svojim prijateljima, pogotovo ako ste Riba koji voli svoj svijet, ne voli avanture i razmišljanja koje dijeli javnost.

Ako ste pažljiva Djevica shvatate da društvene mreže imaju svojih nedostataka. Djevice se plaše da će pronaći svoje slike na pogrešnom mjestu, boje se da neka objava može biti pogrešno protumačena, pa radije ne pišu ništa.

Vage vole društvene mreže, ali su veoma oprezne oko lozinke. Stalno je mijenjaju i naravno uvijek imaju uključenu duplu provjeru indetiteta.

Rakovi imaju svoj mali krug prijatelja na društvenim mrežama i objave mogu vidjeti samo oni kojima vjeruju. Vi ste pažljivi u objavljivanju podataka, jer ste vrlo svjesni da sve što objavite na vebu ostaje tamo.

Vi smatrate da su mnogi od vaših prijatelja provode previše vremena na internetu i da su oni već postali zavisni od njih, po vašem mišljenju. Kao Strijelac koji voli kretanje u prirodi i boravak na otvorenom veoma ste svjesni opasnosti koje se nalaze na mreži.

Jarčevi vole da brinu o sebi i ne vole da sklapaju prijateljstva sa ljudima koji ne znaju i objavljuju lokacije gdje se nalaze. Oni se posvećuju i brinu o sebi. (zenskimagazin.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,