Subota, 26. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Evo koji su horoskopski znakovi najopasniji, a koji najpametniji

Svaki horoskopski znak ima svoje prednosti i nedostatke. Teško je nedvosmisleno reći pod kojim zviježđem je bolje biti rođen.

Ali ovisno o kvalitetama koje cijenite, određeni horoskopski znak može se pokazati najboljim i najpoželjnijim. S druge strane, znajući za svoje snage i slabosti, možete uspjeti i izbjeći neuspjeh. Evo kako su različiti horoskopski znakovi superiorni drugima.

Najljepši znakovi

Astrolozi vjeruju da izgled ovisi o svim planetima natalne karte, a ne samo o horoskopskom znaku. Skladna kombinacija u kojoj su izraženi svi elementi postat će jamstvo dobrog izgleda. Naprotiv, ako bilo koji element dominira, to će se pokazati u prekomjernosti obilježja svojstava. Ali općenito, Blizanci, Djevica i Vodolije smatraju se najljepšim znakovima zodijaka, odnosno ”ljudskim” znakovima, kao i Strijelci, koji uvijek prati dobar izgled.

 • Najbogatiji znakovi

  Ako je ljepota subjektivni pojam, tada će suha statistika pomoći u procjeni bogatstva. Niko se neće iznenaditi da su Lavovi na vrhu svih ocjena milijunaša. Predstavnici ovog horoskopskog znaka nastoje biti prvi u svemu i ne podnose rad za druge, nego samo i isključivo sebe. Blizanci i Vodolije također su dobre u zarađivanju i povećanju kapitala.

  Najjači znakovi

  Već smo rekli da svaki znak ima svoje snage, ali ipak su neki znakovi bolji u mogućnosti da brane svoj položaj i djeluju samouvjereno. Prije svega, to su znakovi u kojima se Sunce i Mars osjećaju dobro. Ovan, Lav i Strijelac povoljni su znakovi za obje planete, a Mars je i dalje posebno jak u Škorpiji i Jarcu.

 • Najpametniji znakovi

  Merkur kontrolira mentalne sposobnosti, a ovisno o svom položaju, svaki je znak pametan na svoj način. Vodolija  i Blizanci smatraju se najinteligentnijim i najsposobnijim. Blizanci se odlikuju brzim pamćenjem i razmišljanjem, živahnim umom, oni shvataju sve u letu, iako s vremenom znanje može oslabiti. Merkur ne štiti Vodoliju, već Uran, pa njegov um drugima može biti pomalo čudan. Ali Vodolija se ne drži klasike, odnosno zna naći nestandardna rješenja. Treći zračni znak, Vaga, više ovisi o emocionalnom stanju.

  Vodeni znakovi imaju najzapaženije pamćenje, ali ne vole dosadne zadatke. Zemljanim znakovima treba više vremena da nauče nešto novo ili da smisle nešto, ali stečena vještina ostaje s njima cijeli život. Samo je Djevica izbačena iz opće slike, jer njome vlada Merkur. To ju čini mobilnijim i pomaže bržoj percepciji informacija. A vatreni znakovi uvijek će teže nadvladati sebe i nadmašiti druge. Ali ako Ovan konstruktivno iskoristi tu želju ima šanse, dok će Lav svoje mišljenje smatrati a priori ispravnim. Sanjaru Strijelcu teško se je usredotočiti na određenu temu.

 • Najsretniji znakovi

  Sreća za svakoga njegova, a to vrijedi za predstavnike različitih znakova zodijaka. Vatreni znakovi su najoptimističniji, vjeruju u sebe i u svoju snagu. Za zemaljske znakove sreća leži u materijalnom bogatstvu, za vodene u živim osjećajima, a zračni neće biti sretni bez komunikacije. A astrolozi smatraju Blizance najsretnijim. Zahvaljujući društvenosti i aktivnosti, oni se nalaze u pravo vrijeme na pravom mjestu, a pokretni um im pomaže da ne propuste priliku.

  Najopasniji znakovi

  O osobi ne možete suditi samo po solarnom horoskopskom znaku. Čak i najteži aspekti planeta ne znače da će osoba podleći zlim sklonostima. Međutim, može se utvrditi opći obrazac: u rangu ubojica prvo mjesto zauzimaju Lavovi, a slijede Bik i Blizanci. Među silovateljima je najviše Riba, kao Bikova i Ovnova. Slijede ih Strijelac, Škorpija i Vodolija. I to uprkos činjenici da se Škorpija  smatra najokrutnijim i najzlobnijim znakom, kao i jednim od najsvetijih. Može se reći da su Blizanci superiorni u mnogim aspektima drugim znakovima zodijaka. Osim toga, svi nedostaci mogu se ukloniti u vašu korist ako za njih znate i budete u mogućnosti to znanje i iskoristiti. (ljepotaizdravlje)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje