Srijeda, 28. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Često su potišteni, najlakše ih je rastužiti ili povrijediti: Ovaj horoskopski znak se rasplače oko svake sitnice

Lavovi i Strijelci su horoskopski znakovi koje karakteriše vesela atmosfera, stalna aktivnost i energičnost.

Druga krajnost toga je horoskopski znak na čije raspoloženje utiče skoro sve. Lako ih je rastužiti i često se osjećaju potišteno.

U pitanju je vodeni znak nad kim vlada Mjesec – Rak.

Svi vrlo dobro znamo da je Rak najemotivniji horoskopski znak, pa nije ni čudno što je pripadnike ovog znaka najlakše rastužiti, ili povrijediti, prenosi NN.

Ali zašto je to tako?

Rakovima vlada Mjesec, nebesko tijelo kom se položaj stalno mijenja. U zavisnosti od mjesečevog stanja može da se promijeni i rasoloženje ovog Zodijaka.

Rakovi su ljubazni, druželjubivi i veoma emotivni. Uvijek su spremni da budu tu za svoje prijatelje, porodicu, pa čak i strance. Oni znaju šta je drugima potrebno i uvijek vole da pomognu. Međutim, iza ovih pozitivnih osobina krije se emotivna nestabilnost. Ova tendencija ka velikim emocijama dovodi do toga da Rak postaje preosjetljiv.

Rakovi su veoma svjesni događaja oko sebe, i upravo zato nisu u stanju da se, na pomalo sebičan način, raduju svom životu kod znaju da neko drugi tuguje. Oni su uvijek spremni da pronađu novi razlog za loše raspoloženje, što je veoma naporno njihovoj okolini. Teško kontrolišu svoje emocije čime muče svoje najdraže koji ne znaju kako da im pomognu.

Mjesec vlada prošlošću, te Rakovi, takođe, nose ožiljke iz prošlosti. Kod ovog Zodijaka rane nikad ne zarastu. Rakovi mogu čuvati važne tajne, to je u njihovoj prirodi, ali ih te tajne obično grizu iznutra.

Rakovi koji su previše puta povrijeđeni uvijek su na ivici emotivnih izliva. Drugima često djeluje da rakovi plaču ni oko čega, a zapravo sitnica posle koje su se oni rasplakali je bila samo posljednja kap. Rak je promjenjivog raspoloženja, ali je i nevjerovatno odan. U prijateljstvu i  u ljubavnoj vezi daju sebe u potpunosti i spremni su na mnoge žrtve da bi usrećili svoje najdraže.

Rakovi umiju da naprave neprijatnu situaciju svojim plačom ili tugom, ali oprostite mu tu manu, i nagradiće vas beskonačnom ljubavlju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,