Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

6 novih načina da upotrijebite odstranjivač laka za nokte

Preuzmite sliku

Da li ste se ikada zapitali za šta sve možete upotrijebiti odstranjivač laka za nokte? Iako zvuči nevjerovatno, on može biti vrlo korisna stvarčica za jedno domaćinstvo.

Mrlje od tinte lako se skidaju sa odstranjivačem laka za nokte. Ukoliko je vaš mališan šarao po zidovima ili vam je tinta iscurila na košulju ili u torbici, ne brinite. Na mrlju je potrebno nanijeti samo malo odstranjivača i protrljati.

Bijelu tastaruru nije lako očistiti. Tako se brzo umasti i uprlja, a mrvice se zavlače između tipki. Umočite štapić za uši u odstranjivač laka za nokte i sa tim čistite tastaturu. Nakon toga sve prebrišite suhom krpom. Pazite, ipak, da ne pretjerate sa odstranjivačem. Da se tečnost ne bi uvukla u tastaturu.

Super ljepak je korisna stvar, ali kako smo svi pomalo nespretni sa njim uvijek završimo sa ljepljivim prstima. Taj ljepak je vrlo teško očistiti. Stvar može olakšati odstranjivač laka za nokte u koji je potrebno umočiti prste, koji su zahvaćeni lijepkom, na par minuta.

Stiker proizvođača, koji se obično nalazi na novom prozoru ili bilo kakve ostatke ljepila (od samoljepljivih traka) na staklu možete ukloniti odstranjivačem laka za nokte. Samo na njih nanesite odstranjivač, protrljajte krpicom i brzo ćete ih ukloniti. Na isti način možete ukloniti farbu ili kreč sa stakla ili prstiju.

Aceton možete upotrijebiti i da skinete prljavštinu, koja se upila u bijele đonove ili bijele gumene dijelove vaših patika ili japanki. Namočite vatu acetonom ili odstranjivačem i obrišite zaprljane dijelove.

Aceton mrze i pijavice. Ako se neka zakači na vas, možete je se brzo riješiti ukoliko ste jedna od onih “Sport Billy” djevojaka, koja uvek ima u torbi i odstranjivač laka za nokte. Polijte malo acetona preko pijavice i ona će odmah spasti.

(lifepressmagazin.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje