Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

10 stvari po kojima su blizanci jedinstveni u horoskopu

Preuzmite sliku

Ukoliko ste imati priliku da upoznate nekog Blizanca, razumjećete o čemu vam govorimo!

Blizanci mogu da vam ispune život – ili da od njega naprave pakao (nenamjerno naravno). Ali u svakom slučaju, pred vama je vožnja koju nećete zaboraviti.

Kako biste se što bolje pripremili za put koji je pred vama, dajemo vam sve što je potrebno da znate o Blizancima…

Odlični su u komunikaciji

Zahvaljujući kombinaciji inteligencije. Britkog uma i entuzijazma, Blizanci su odlični u komunikaciji bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze. Vole da uče i rado dele stečeno znanje, a vrlo rijetko će uzmaći kada je potrebno da izraze svoje mišljenje i brane čvrste stavove.

Kada su veze u pitanju, Blizanci će uvijek gledati da istog trenutka rješavaju sve probleme umjesto da čekaju da se nagomilaju ili sami od sebe nestanu. Vrlo teško kriju nezadovljstvo pa će ponekada reagovati previše burno.

Vole da tračare, a idealan su sagovornik ukoliko vam je potreban savjet, ali isto tako umiju i da pažljivo slušaju. Sve u svemu, Blizanci imaju krajnje jedistven pogled na svijet.

Brzi su

Veoma brzo razmišljaju, govore i rade stvari. Bilo da je u pitanju posao, ili privatan život, Blizanci nemaju strpljenja za neaktivnost. I dok su prilično opušteni i ne traže puno, od stagnacije i dosade im se diže kosa na glavi. Ako osjete da je vrijeme da nastave svoje putovanje sami, to će i uraditi.

Ako ne možete da ih pratite, plašimo se da ćete zaostati za njima.

Kreativni su

Blizanci posjeduju brojne talente i vrlo često u isto vrijeme im pažnju zaokuplja nekoliko stvari. Međutim, ovo nije dobra stvar. Manjak jasnog puta vrlo često ih dovodi u situacije kada započinju puno, a završavaju jako malo.

U slučaju da im date pravi projekat, budite sigurni da će biti gotov.

Imaju nekoliko lica

Blizanci su poznati po tome što imaju duple ličnosti. Zapravo, ponekada u pitanju može biti i mnogo više ličnosti od dvije. Veoma su adaptibilni i intuitivni. Zbog toga reaguju na energiju drugih ljudi, pa tako na površinu isplivava njihova druga „verzija“. Ovih ličnosti može da bude puno – za svaku ličnost i situaciju koju susretnu.

Razlike između njih nekada mogu biti suptilne, a nekada ogromne u zavisnosti od toga s kim imaju posla.

Veoma ih je teško „pročitati“

Blizanci su izuzetno slobodnog duha i sloboda za njih nema cijenu. Ne vole da se osjećaju vezano i povućiće se ako osjete da ih neko guši. S obzirom na to da im je vrijeme izuzetno važno, mogu izbjegavati vezivanje iz straha da će napraviti pogrešnu odluku zbog koje će izgubiti dragocijeno vrijeme.

U vezi žele samo najbolje jer je to ono što sami nude. Ljubavno se najbolje slažu sa osobama koje gaje avanturistički duh, nezavisne su i efikasne.

Strastveni su – da ne kažemo pomalo „ludi“

Kada su u ljubavi, Blizanci vole svim svojim bićem. Mogu da postanu iracionalno ljubomorni ako osjete prijetnju po tu ljubav. U naletu bijesa po kući će letjeti stvari, ali će se nakon ove teatralne predstave izviniti i počistiti sav nered – kao da se ništa nije desilo. Tako da da, Blizanci su pomalo ludi, ali samo kada im je do nekoga duboko stalo i jedino kada za to imaju jako dobar razlog.

Površni su

Ovo se manifestuje na nekoliko načina – vole kada su u centru pažnje i vrlo često previše vrednuju površne stvari.

Vrlo često se ne udubljuju previše i zbog toga se može desiti da pogrešno procijene nekoga ili određenu situaciju. Ovo je vjerovatno ujedno i najveća mana blizanaca. Ponekada će te morati da potrošite sate kako bi ih natjerali da promijene mišljenje jer mogu donijeti pogrešan zaključak za jako kratko vrijeme.

Neodlučni su

Možda je u pitanju stvar koja najviše nervira sve oko Blizanaca – jednog dana su presretni da bi narednog stvari postale isuviše komplikovane.

Raspoloženje im se može mijenjati kako vjetar dune i stalno preispituju svoje odluke, pod uslovom da su opšte uspjeli da je donesu. Stalno se preispituju i mogu biti velike cjepidlake. Zbog ovih osobina Blizanci su skloni anksioznosti.

Velikodušni su

Čak i kada su pred njima teška vremena i dalje že biti velikodušni prema bliskim i dragim ljudima. Nisu previše vješti kada je novac u pitanju i troše više nego što bi trebalo.

Opraštaju, ali nikada ne zaboravljaju

Slon bi se mogao nazvati srodnom dušom Blizanaca.

Iako lako opraštaju, nikada neće zaboraviti ako ste se ogriješili o njih. Kada je Blizancu stalo do vas, neće mu biti teško da pređe preko grešaka koje ste napravili. Međutim, pošto nikada ne zaboravljaju, moraćete da se potrudite da ponovo zaradite njihovo povjerenje što će stvoriti dodatnu negativnu atmosferu.

Drugim riječima – ne kačite se sa Blizancima. (24sata.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,