Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Test ličnosti uz limun: Da li ste ekstrovert ili introvert?

Preuzmite sliku

Popularno

Testovi ličnosti uvijek su zanimljivi i iz njih često možete naučiti nešto novo.

Ovaj put, na prvi pogled neobičan test koji ne možete riješiti online. Nećete morati odgovarati na pitanja poput kako bi reagovali u određenoj situaciji ili kako se osjećate prilikom određenih događaja u svom životu. Za ovaj test. poznat kao “limun test”, bit će tvam naravno, potreban limun. Iako neobičan, ovaj test ličnosti koristi osjetilo okusa da odredi osobine ličnosti onih koji se podvrgnu ovom testu. Ovo nije test kojim ćete provjeriti imaš li “kiselu” narav. Limun test odredit će tvoje osobine ličnosti i jeste li više ekstrovertna ili introvertna osoba i to pomoću tvoje sline.

Test radi na sljedećem principu, a sve je potkrijepljeno i naučnim činjenicama.  Retikularni aktivacijski sistem (RAS) dio je našeg mozga koji stimuliramo društvenim kontaktom i unosom hrane. Nuačnici su došli do zaključka kako je RAS kod introvertnih osoba aktivniji. To znači da introverti proizvode više sline kad im je ovaj sistem simuliran. Fizička reakcija osobe na limunov sok određuje nivo njihove introvertnosti. Za uspješan limun test, slijedite upute u nastavku:

1. S blazinicom ili štapićem za uši uzmi uzorak svoje sline i izvaži ga. Iscijedite limunov sok na svoj jezik i “promućkaj” ga u ustima nekoliko sekundi. Štapićem za uši pokupite slinu koju ste proizveli. Izvaži blazinice i usporedi težine. Za bolje razumijevanje rezultata i uporedbu, nagovorite i prijateljie da također sudjeluje u ovom testu. Ako je težina drugog uzorka bila teža od prvog, prema testu, imagte ličnost introverta jer ste proizveli više sline. U suprotnom slučaju, ipak ste ekstrovert. (Miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje