Srijeda, 20. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Primitivci se u teretani rugali pretiloj ženi, čovjek joj prišao i saznao tužnu sudbinu

Preuzmite sliku

Popularno

Ovakve stvari se nažalost dešavaju svakodnevno, budite pozitivan primjer, reagujte, pomozite… 

“Eto, dogodilo se. Jutros sam bio u teretani i vidio sam kako grupa primitivaca ismijava ženu koja je očigledno bila nova u teretani i koja je zbog toga bila nervozna.

Najprije uopće nisam primijetio da se ovo događa jer sam u ušima imao slušalice, no u jednom trenutku sam vidio kako jedna od njih uzima mobitel kako bi snimila pretilu ženu koja vježba. Žena je to primijetila i malo je falilo da počne plakati. Sišla je s pokretne trake i otišla u svlačionicu. Spustio sam utege i pratio je te joj rekao da pričeka jer sam onu grupu htio prijaviti voditelju teretane.

Kad sam se vratio, žena je plakala te mi tiho rekla da nije znala šta čini, ali da je to pokušala naučiti. Ispričala mi je kako je nedavno izgubila roditelja zbog srčanog udara povezanog s prekomjernom težinom te mi objasnila da su je doktori upozorili da bi se to moglo dogoditi i njoj ako ne bude pazila na svoju težinu.

Rekao sam joj da smo svi u jednom trenutku bili početnici i da je upravo danas bio njen početak. Zamolio sam je da današnji trening završi sa mnom i obećao da ću joj pomoći jer sam prije godinu dana bio u istoj situaciji. Do kraja treninga je imala osmijeh na licu.

Ona grupa koja joj se smijala dobila je zabranu dolaska, a ja sam dobio novu prijateljicu. Sumnjam da bi se ona ikad vratila da joj nisam pružio pomoć. Molim vas, ljudi… pomozite drugima. Ponekad ne morate čak ni pričati s njima, nerijetko je i smiješak dovoljan. Širite ljubav i pozitivu, nekome biste mogli zauvijek promijeniti život.” (Lajk.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,