Srijeda, 1. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Da li ste prvo ugledali djevojku ili starca? Evo šta to otkriva o vašoj naravi

Preuzmite sliku

Popularno

Postoje jednostavni načini na koje možete mnogo naučiti o sebi. Takvi su, na primjer, zabavni psihološki testovi koji se brzo riješavaju, a otkrivaju istine za koje niste ni znali da ih nosite u sebi.

Način na koji naš mozak obrađuje slike govori o našim sklonostima i specifičnim osobinama. Pogledajte sliku ispod. Da li na njoj vidite muškarca i ženu? Onda pročitajte šta vaš odgovor znači.

 • Ako ste primjetili ženski profil

  Vi ste optimista i uvijek puni pozitivne energije. Zainteresovani ste za mnogo stvari i uvijek želite da isprobate nešto novo. Ponekad znate da budete impulsivni i da neplanirano uradite nešto. Planiranje unaprijed bi vam ipak uštedjelo vrijeme i energiju. Volite da pomažete ljudima. Vi ste darežljivi i znate kako da podijelite sreću, na primjer kroz volontiranje. Vi ste snažna, odlučna osoba. Uprkos okolnostima, vi ćete stajati čvrsto na svojim nogama i hrabro ići naprijed. Nastavite tako i ne odustajte. Sigurno ćete biti adekvatno nagrađeni. Vi ste jedna od onih osoba koja drugima otvoreno govori o svojim problemima i pokušava da nađe zajedničko rješenje. Vi se razvijate i rastete kao pojedinac. Konstruktivna kritika, savjeti i podrška porodice i prijatelja pomoći će vam u ovom procesu.

  Ako ste primjetili profil starijeg muškarca

  Vi ste iskrena, povjerljiva i smirena osoba. Mnogo ljudi misli da vam može vjerovati i oslanja se na vas. Vi ste rođeni lider. Sposobni ste da analizirate različita gledišta kako biste donijeli jasnu odluku i preduzeli korake i inicijativu, vodeći tim u pravom smjeru. Uvijek ispred sebe imate cilj i detaljno planirate i idete korak po korak na tom putu. Zbog ovakvog pristupa, ne morate se plašiti da ćete donijeti impulsivnu i loše smišljenu odluku. Vaš skrupul vas čini perfekcionistom. Priznajte da vas to iscrpljuje više nego što mislite. Opustite se, dišite i pustite da stvari idu svojim tokom. Ukus slobode će vam pomoći da se opustite i dovedete um i tijelo u red.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,