Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zvijezde koje su ubili njihovi najveći obožavatelji

Preuzmite sliku

Ako se zvijezde na nešto priviknu kada postanu slavne, onda je to život pod svjetlima reflektora, kamere i fotoaparati koje ih prate u stopu i fanovi koji ih nikada ne ostavljaju na miru. Iako u njima mnogi vide svoje najveće idole za koje bi otišli na drugi kraj svijeta, nekada se prevelika ljubav pretvori u mržnju.

Kroz historiju dogodilo se nekoliko tragičnih slučajeva u kojima su najveći fanovi otišli toliko daleko da su ubili svoje omiljene zvijezde, piše Azra.ba.

Selena

Latinoamerička pjevačica Selena Quintanilla-Perez bila je prava zvijezda u usponu kada ju je osnivačica njenog fan kluba, Yolanda Saldivar, upucala 31. marta 1995. kada je pjevačica imala samo 23 godine.

 • Naime, njih dvije su bile u jako dobrim odnosima – nakon što je Yolanda osnovala klub,  postala je Selenina asistentica, a kasnije i menadžerica njenog butika s odjećom. No, tada su krenuli problemi. Pjevačica ju je otpustila nakon što ju je Yolanda pokrala, a kada su se nakon toga našle da riješe određene financijske zapise, ona ju je upucala.

  Rebecca Schaeffer

  Dvadesetjednogodišnja glumica Rebecca Schaeffer izgubila je život kada ju je okorjeli fan Robert John Bardo upucao na ulazu u njenu kuću u Hollywoodu 18. jula 1989.

 • Kako je pisao Los Angeles Times, Bardo ju je opsjedao i uhodio tri godine, slao joj pisma te je pokušao sresti na setu serije “My Sister Sam” u kojoj je glumila. Kada mu ona nije uzvraćala “geste”, unajmio je privatnog detektiva da pronađe njenu adresu nakon čega ju je ubio.

  Albert Ebosse

  Kamerunski nogometaš Albert Ebosse preminuo je 23. augusta 2014. nakon žestokog napada navijača nakon utakmice. Naime, njegov je tim izgubio od protivničkog nakon čega su navijači poludjeli i počeli ih gađati raznim objektima s tribina, a očito su ih dočekali i u svlačionici gdje su Ebossea pretukli do smrti.

 • Rezultati autopsije su pokazali, osim teških rana na glavi, i rupturu vratnih pršljenova, stoga mnogi smatraju kako ovdje nije bilo riječ samo o ljutom fanu koji se došao osvetiti nakon izgubljene utakmice.

  John Lennon

  Ovo je možda i najpoznatija smrt za koju je zaslužna upravo ruka fana. Riječ je o Johnu Lennonu kojeg je osmog decembra 1980. upucao Mark David Chapman, veliki fan Beatlesa.

 • Ono što je najzanimljivije je činjenica da je istoga dana došao do Lennona, tražio ga autogram, a kasnije se vratio i ubio ga. Ubojica je priznao da je motiv bio želja za slavom, a u septembru 2016. je i sam rekao da je tada bio pravi sociopat te da je ubio Lennona kako bi postao neko i nešto.

  Gianni Versace

  U junu 1997. svijet je potresla vijest o smrti jednog od najpoznatijih dizajnera svih vremena, Giannija Versacea. Od tog je događaja prošlo više od 20 godina, no motiv ubistva još uvijek nije u potpunosti otkriven.

 • Ispred svoje kuće u Miami Beachu, upucao ga je obožavatelj Andrey Cunanan koji se istim pištoljem ubio osam dana kasnije.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,