Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Znate li koja je najskuplja haljina Carrie Bradshaw u seriji “Seks i grad”?

Preuzmite sliku

Serija “Seks i grad” ušla je u modne anale, a outfiti koje je nosila glavna junakinja Carrie Bradshaw postali su kultni. Ipak, jedna haljina koju je Carrie nosila u završnoj sezoni serije bila je ubjedljivo najskuplja od svih kostima.

Patricia Field je kostimografikinja serije “Seks i grad”, koja je iznjedrila stil koji je obilježio početak ovog vijeka. Field je uvijek pažljivo birala odjeću koju će nositi četiri glavne junakinje serije, piše nova.rs.

Jedna od haljina, koju je nosila Carrie, odnosno Sarah Jessica Parker, i to u sceni kad je zaspala čekajući Aleksandra Petrovskog u Parizu, bila je papreno skupa. Kreacija dizajnera Oscara de la Rente koštala je oko 100.000 eura!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Felicity (@project_wonderful) on

Na kraju se Petrovski nije pojavio na vrijeme, već je debelo zakasnio, a scena u kojoj se Carrie budi u toj divnoj haljini usred luksuznog kreveta u pariskom hotelu, obilježila je kraj serije koja i danas ima gomilu fanova.

Haljina u kojoj bi svaka žena postala princeza zapravo je balska kreacija napravljena od skupocjenog tekstila. Inspiracija za njen dizajn bile su upravo dvorske dame, ali i bajke sa sretnim krajem.

Ipak, kao što mnogi koji su odgledali seriju znaju, Carrie nije pronašla sretan završetak sa ruskim slikarom. Ona je ipak odlučila da ga napusti i vrati se čuvenom “Zvjerki”, sa kojim je otišla iz Pariza u takođe prelijepom outfitu – suknji od tila sa krznenim “mafom”.

Mora se spomenuti još jedna spektakularna haljina Oscara de la Rente, koju je Carrie dobila od Petrovskog dok su još bili u New Yorku – predivna pink toaleta koju je nosila u McDonald's(Tuzlanski.ba)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @withstyle_and_grace on

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,