Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zgodne blizanke porijeklom iz BiH osvojile Nijemce: Imaju 200.000 pratilaca, uspješan biznis i velike planove

Preuzmite sliku

Iako su našoj javnosti potpuno nepoznate, u Njemačkoj su sestre Jakić pravi hit. Njihove objave na Instagramu prati gotovo 200.000 ljudi, gostuju po emisijama, igraju fudbal s igračima iz Bundeslige.

Sestre Jakić su atraktivne Njemice bosanskih korijena. Svoja imena ne žele otkriti, poručuju da ih se zove ‘Blizanke’ jer to najviše vole.

Iako su Bosni i Hercegovini potpuno nepoznate, u Njemačkoj su pravi hit.

Njihove objave na Instagramu prati gotovo 200.000 ljudi, gostuju po emisijama, igraju fudbala s igračima iz Bundeslige…

– Imamo 22 godine i živimo u okolici Kölna. Baš nas svi zovu ‘Blizanke’, a imena iz marketinških razloga ostaju tajna. Naši roditelji su rođeni u blizini Odžaka u Bosni i Hercegovini, a u Njemačku su se preselili zbog rata – pričaju nam simpatične sestre.

Nisu one tipične influencerice. Uz to, vode i uspješan biznis, ali i studiraju.

– Sve same finansiramo putem marketinga. Bilo da je to fakultet, automobil, stan… U marketingu radimo dvije godine, a imamo i vlastitu kompaniju koja se zove jakictwins GbR.

Iako su živote provele u Njemačkoj, priznaju nam da ipak njihovim venama teče vrela balkanska krv.

– Tamo smo rođene i tamo smo cijele naše živote, ali ipak smo puno više odrasli s hrvatskom i bosanskom kulturom – pričaju sestre.

– Život u Njemačkoj ipak nudi više mogućnosti. Ima i više posla, ali mi stvarno vjerujemo kako se svugdje može uspjeti ako se puno radi. Svako ljeto posjetimo porodicu kraj Širokog Brijega i Odžaka te se onda spustimo u Hrvatsku na more – kažu blizanke Jakić, za 24sata.hr.

 • Atraktivnim blizankama redovno se upucavaju, ali ljubav im trenutno nije visoko na listi prioriteta.

  – Nismo u vezama niti smo zaljubljene. Želimo se usmjeriti prema obvezama na fakultetu i poslu. Planiramo našu modnu marku proširiti na sve strane da se može nabaviti svugdje u svijetu. Naš brend već se sad može naručiti u Hrvatskoj i u BiH, a za budućnost imamo velike planove. Prvo treba završiti fakultet, a onda ćemo se skroz ubaciti u marketinške vode – nastavljaju s pričom simpatične blizanke.

  Prije nekoliko mjeseci blizanke su privukle pažnju njemačke javnosti kad je izašao video u kojem igraju nogomet s igračem Kölna. Djevojke su uspješno žonglirale s francuskim veznjakom Vincentom Koziellom (23), a nakon toga je njihova popularnost u stalnom rastu.

  – Jako smo zadovoljne životima koje vodimo u Njemačkoj. Naravno, lijepo je kad sebi možete priuštiti neke male luksuze, poput automobila, vlastitog finansiranja fakulteta, tu i tamo kojeg godišnjeg odmora. Ali nismo rasipne, uvijek pokušavamo i uštedjeti nešto novca – kažu poduzetne blizanke.

 • Blizanke su jedna drugoj najbolje prijateljice, gotovo svaku minutu u danu provode zajedno i u tome uživaju. Jedna bez druge jednostavno ne bi mogle.

  – Baš nikad se ne svađamo. Nismo taj tip. Uvijek imamo isti ukus i isto mišljenje o nekim stvarima. Naravno, postoje drugi blizanci koji žele biti različiti i drugačiji jedni od drugog, ali to kod nas nije slučaj. Mi se uvijek vidimo i funkcioniramo kao skladan tim – pričaju nam u jednom glasu sestre Jakić i odmah nastavljaju:

  – Nas dvije dijeli samo 13 minuta. Samo tad nismo bile zajedno.

 • Zanimalo nas je kako ih poznanici i prijatelji mogu razlikovati, a sestre i na to imaju spreman odgovor.

  – Pa ne razlikuju nas. Ne mogu nas razlikovati, jer smo baš uvijek zajedno – kažu ove zgodne mlade dame.

  Ovih dana provode se po Jadranu i hvataju posljednje zrake sunce pred povratak u Njemačku. A onda, za sestre slijede nove radne pobjede.

  – Jako smo zahvalne na svemu što imamo i što smo postigle. Sretne smo što smo uspješne, ali tu smo jedna za drugu i kad ne ide sve najbolje. Uvijek treba biti zahvalan – kažu sestre i prenose pozdrave svim obožavateljima, kojih će, nadaju se, biti sve više.

  – Ako nas ne vidite neko vrijeme, to samo znači da nešto novo pripremamo. Sanjajte o nečemu velikom, vjerujte u to, a onda izgradite to. Zahvalite se Bogu i uvijek se smiješite – poručila su nam za kraj ova dva bisera Bh. dijaspore. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje