Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žena s najljepšim licem na svijetu i “žderačica muškaraca”: Ko je Amber Heard?

Preuzmite sliku

Protekle dvije sedmice svi svjetski mediji bruje o Amber Heard, koja se našla na optuženičkoj klupi nakon što je bivši suprug Johnny Depp optužio da je lagala o porodičnom nasilju te sada od nje traži 50 miliona dolara odštete.

Proteklih desetak dana na sudu su svjedočili Johnny Depp, njegovi saradnici, bliski prijatelji i porodica te su iznijeti deseci dokaza protiv glumice koja je u braku s Deppom provela dvije godine.

Jučer je na sudu svjedočila i psihologinja Shannon Curry koja tvrdi da Amber Heard ima dva poremećaja osobnosti i to granični i histrionski poremećaj.

 • Na suđenju će uskoro svjedočiti i sama Amber Heard koja će pokušati dokazati da se nasilje zaista dogodilo te da je ona žrtva, a ne nasilnik, kako tvrde Depp i njegov odvjetnički tim.

  Johnny Depp se u nju fatalno zaljubio

  Johnny Depp se u Amber Heard fatalno zaljubio 2012. godine na snimanju filma Dnevnik ruma.

  “Ispočetka je bila predivna. Znala je svu opskurnu blues glazbu koju sam slušao. Prvih godinu dana sve je bilo savršeno. Zvao sam je Slim, ona mene Steve”, rekao je Johnny na sudu o svojoj bivšoj supruzi. Na početku njihove veze ona je bila glumica u usponu, a mediji su je često nazivali fatalnom ženom i “žderačicom muškaraca”.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Amber Heard (@amberheard)

  2016. godine Amber su stručnjaci za mapiranje lica proglasili ženom s najljepšim licem na svijetu. Tada je pojašnjeno da se njezino lice podudara 91.85 posto s grčim zlatnim omjerom ljepote Phi, koji se hiljadama godina smatrao tajnom formulom savršenstva.

  Tukla je bivšu curu, zbog nje je patio Elon Musk

  Amber na suđenju zasigurno neće pomoći činjenica da je zbog nasilja bila privedena 2009. godine. Heard je pretukla svoju bivšu djevojku Tasyu van Ree na aerodromu u Seattleu. Tasya je pozvala osiguranje te je Amber uhapšena zbog porodičnog nasilja. Cure su se navodno žestoko posvađale prije puta te je Amber udarila Tasyu i zgrabila je za ruku. Heard je privedena, a idućeg dana došla je na sud.

  Nakon turbulentnog braka s Johnnyjem Deppom, Amber je uplovila u kratku vezu s Elonom Muskom koji se u nju zaljubio do ušiju. Nakon njihovog prekida javno je kukao zbog ljubavi.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Amber Heard (@amberheard)

  “Ona je prekinula više sa mnom nego ja s njom, mislim. Bio sam zbilja zaljubljen, zbilja me boljelo”, rekao je i dodao da je sedmicama nakon prekida bio očajan.

  Amber Heard glumi od 2003. godine

  Amber Heard glumi od svoje osamnaeste godine. Prvu filmsku ulogu ostvarila je u sportskoj drami Friday Night Lights. Godine 2006. igrala je glavnu ulogu u hororu All the Boys love Mandy Lane, a zatim i u seriji Skrivene palme.

  Pažnju javnosti privukla je 2008. sporednim ulogama u akcijskoj drami Never Back Down i komediji Pineapple Express. Trenutno je najpoznatija po ulozi Mere u Aquamanu. Heard je odrasla u katoličkoj porodici, a priznala je da je postala ateist u dobi od 16 godina nakon što joj je poginula prijateljica. 2010. se na proslavi 25. godišnjice LGBT organizacije GLAAD javno deklarisala kao biseksualka. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,