Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žena koju je muž ostavio zbog Ukrajinke: “Znala sam da će se to raspasti. Nek mi se ne vraća!”

Preuzmite sliku

Upropastio je sve. Ne smije me viđati zbog zabrane prilaska, a ne viđa niti djecu. Ali ja za njega nemam suosjećanja, rekla je Lorna prijateljicama nakon kraha njegove veze s izbjeglom Ukrajinkom

Tony Garnett (30) iz Bradforda napustio je suprugu Lornu (28) nakon što se zaljubio u Sofiju Karkadjim, ukrajinsku izbjeglicu koja je na početku invazije napustila svoj rodni Lavov.

Garnettovi su Sofiju primili u svoj dom, a nakon samo nekoliko dana Tony se u nju zaljubio i napustio je suprugu i dvoje djece kako bi započeo život s novom djevojkom.

 • Veza ipak nije dugo potrajala pa su se Tony i njegova nova odabranica razišli nakon samo četiri mjeseca. Tony tvrdi kako je zauvijek završio sa Sofijom nakon što ju je optužio da je u subotu navečer nožem oštetila zid u unajmljenoj kući u Bradfordu u Zapadnome Yorkshireu gdje su zajedno živjeli. Smeta mu i što se petljala u njegov odnos s kćerkama pa joj je spakirao stvari u crne vreće.

  ‘Znala sam da će im to biti katastrofa’

  O krahu veze oglasila se sada i Tonyjeva bivša supruga Lorna.

  – Znala sam da će se ta veza raspasti, ali nisam očekivala da će se to tako brzo dogoditi – rekla je Lorna prijateljima, prenose britanski mediji. Lorna ne smije davati izjave u javnosti o svom bivšem suprugu zbog rastave koju trenutno rješavaju na sudu.

  – Upropastio je sve. Ne smije me viđati zbog zabrane prilaska, a ne viđa niti djecu. Ali ja za njega nemam suosjećanja – rekla je Lorna prijateljici koja dodaje kako su njen glavni fokus sada djeca.

 • Tony je nakon kraha sa suprugom pronašao novi dom s ljubavnicom, ali ljubavna idila nije dugo potrajala.

  – Slavili smo moj 30. rođendan, ali morao sam zvati policiju nakon što je Sofia oštetila zid. Očito ne podnosi alkohol. Dojadilo mi je njeno iracionalno ponašanje, ne mogu više podnijeti to zlostavljanje i ljutnju. Ostavio sam Lornu i djecu zbog nje, uložio sam sve napore kako bih joj pomogao, htio sam da ostanemo zajedno… Znao sam da ćemo ispasti kreteni ako prekinemo, pa svi mediji bruje o našoj vezi.

  Da, mislio sam da sam zaljubljen u nju, ali postoji ta njena mračna strana s kojom se jednostavno više ne mogu nositi. Ljuta je i agresivna. U subotu navečer uzela je nož i nekoliko puta zabila ga u zid. To me stvarno prestrašilo, bio sam zabrinut za svoju sigurnost – rekao je Garnett.

 • Dodaje kako je svađa izbila dok je s njima u kući bio još jedan par iz Ukrajine – Sofia Rastorhujeva i njen momak Illia Tronevič – i njih je ovaj zaštitar primio u svoj dom nakon što je vidio njihov očajnički apel na Facebooku gdje su tražili smještaj.

 • – Pogriješio sam, nisam se trebao upustiti u vezu sa Sofijom. Kao što sam već rekao, moja veza s Lornom već je bila gotova i bio sam stvarno nesretan. Ali ovo nije bila dobra stvar za mene. Pokušao sam joj pomoći, zbilja jesam. Možda pati od PTSP-a. Ali ona je iz Kijeva, ondje baš i nije bilo rata. U svakom slučaju, nadam se da će pronaći sigurno mjesto za život, ali ona definitivno nije za mene. Uništila mi je rođendan! – izjavio je Tony.

  Kazao je i kako mu je Sofia nakon prekida poslala niz poruka u kojima mu piše da ga voli i želi se pomiriti. No, on je više ne želi natrag.

  Istaknuo je kako se namjerava obratiti i lokalnom vijeću te Ministarstvu unutarnjih poslova u nadi da će joj oni sad pronaći novi smještaj. I on sam uskoro će si tražiti novi dom i više ne želi imati posla s izbjeglicama iz Ukrajine.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,