Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žena (58) Beckhamu slala prijeteća ljubavna pisma i dolazila mu pred kuću: “Victoria me godinama pljačka”

Preuzmite sliku

Bivši fudbaler bio je meta opsesije Sharon Bell između jula i novembra 2021., a privedena je temeljem Zakona o mentalnom zdravlju

Nakon što je slavnom bivšem fudbaleru Davidu Beckhamu 58-godišnja uhoditeljica Sharon Bell slala zabrinjavajuća ljubavna pisma čiji je sadržaj postepeno postajao sve opasniji te se počela pojavljivati pred njegovim kućama, itekako zabrinuti Beckham obratio se sudu.

Bell je na koncu privedena prema Zakonu o mentalnom zdravlju, i to nakon što je Beckhamu poslala “prijeteća” pisma te se pojavila i na njegovim kućnim adresama. Bivšeg je fudbalera to prilično zabrinulo i nagnalo da se zapita “šta će sljedeće učiniti”.

Bivši igrač Manchester Uniteda bio je meta opsesije Sharon Bell između jula i novembra prošle godine, a na Prekršajnom je sudu u Westminsteru ispričao da mu je prvo slala pisma, a potom došla u njegove kuće u Oxfordshireu i zapadnom Londonu koje dijeli sa suprugom Victoriom Beckham.

“Zapitao sam se šta će učiniti sljedeće”, napisao je Beckham u svojoj izjavi koja je pročitana na sudu. Bell je poslala rukom pisano pismo na adresu doma Beckhamovih u Oxfordshireu 5. jula prošle godine, obavještavajući nogometaša kako nekoliko dana kasnije planira posjetiti to imanje.

“Dobila sam tvoju adresu od detektivske agencije, nadam se da ti to ne smeta. Osjećam nešto prema tebi, Davide. Victoria mi duguje novac, Davide, i kao što je rekla, pljačka moj bankovni račun već godinama, što nije baš lijepo. Cijenila bih ako ona tada ne bude kod kuće“, pisalo je u jednom od pisama.

Na sudu je također navedeno kako je Bell bila “prilično uporna” kad se na koncu pojavila na imanju 9. jula, no otišla je kad su je iz osiguranja uspjeli uvjeriti da je na krivoj adresi.

Iduće pismo poslano je na adresu Beckhamovog doma u Holland Parku. Bell se tamo pojavila 9. septembra.

“Molim te budi tamo, jer će inače neko reći medijima kako oboje imate moje brojeve računa. To ne bi baš dobro izgledalo, zar ne, s obzirom na to da imaš vitešku titulu. Rekao si da ako ti prvo budem pisala i ako sam nenaoružana (šta ću biti) da mogu doći na razgovor i čaj (Earl Grey je moj omiljeni čaj). Stvarno želim razgovarati s tobom, pa molim te mogu li doći na razgovor?”, stajalo je između ostaloga u tom pismu.

U pismu također spominje i televizijskog voditelja Richarda Madeleyja i piše: “Neću vas napadati. Samo želim razgovarati s tobom. Duguješ mi to, Davide (PS. voljela bih biti uz tebe kad budeš na operaciji mozga da ti dam nekoliko moždanih stanica) i tvoj prijatelj Tom Cruise me uznemirio, Davide. Učinio mi je neke strašne stvari”.

U trećem pismu, poslanom u oktobru, Bell piše: “Volim te i voljela sam te otkad smo bili djeca”.

Beckham je napomenuo kako nikad nije sreo Bell i izrazio je zabrinutost zbog njena “eskalirajućeg” ponašanja za koje je osjećao da postaje “nestabilno i nepredvidivo”.

“Osjećao sam da ton u pismima eskalira i postaje sve emocionalniji i prijeteći prema meni i mojoj porodici i to me zabrinulo. Pisma su postajala sve više puna prijetnji, a žena je znala i gdje živim”, ispričala je bivša fudbalerska zvijezda.

Bell je osuđena zbog uhođenja, no nije joj suđeno za kazneno djelo s obzirom na to da ima mentalni poremećaj. Sudac je napomenuo kako je jasno da je izvršila kazneno djelo te izdao nalog za njeno pritvaranje. Bell se na sudu pojavila putem video linka, kako nalaže Zakon o mentalnom zdravlju. Sudac se osvrnuo na “prilično zastrašujuću pomisao” o istraživanju Beckhamovih adresa, kao i “jezive riječi” korištene u njenim pismima.

“Postao je uplašen za sigurnost svoje porodice i zabrinut što bi gospođa Bell mogla učiniti sljedeće”, zaključio je sudac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje