Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zdravko Mamić u Dinamu prodavao igrače, a u BiH širi novi biznis

Preuzmite sliku

Zdravko Mamić je godinama “vedrio i oblačio” hrvatskim nogometom dok nije došla presuda za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama.

Nakon podizanja optužnice, bijeg od hrvatskog pravosuđa je pronašao u Bosni i Hercegovini, tačnije u Ljubuškom.

Popularni Maminjo, po svemu sudeći i dalje ima velik utjecaj u hrvatskom nogometu (nedavno se pohvalio da je doveo Petra Bočkaja u Dinamo), no u našoj zemlji se bavi posve drugim stvarima.

Mamić je prvo boravio u međugorskom hotelu Villa Regina, no onda je odlučio sagraditi veliku kuću u mjestu Hrašljani pokraj Ljubuškog.

 • “Mamić vam neće živjeti u toj kući, on je sebi kupio u Međugorju stan u blizini jednog hotela i njemu se iz Međugorja ne ide. Tu će stanovati njegov brat Zoran sa svojom porodicom, a investitor te kuće je Zdravkov sin Mario”, rekli su upućeni sugovornici za Slobodnu Dalmaciju.

 • Samo 15-ak kilometara od kuće, u mjestu Zvirovići, Mamić gradi fotonsku solarnu elektranu. Završetak radova predviđen je za 1. septembar ove godine.

  “U Dinamu je prodavao igrače, a ovdje će prodavati struju iz solarne energije ‘Elektrobosni’. On uvijek nešto prodaje”, kažu mještani.

 • A postoje dokazi da Mamić još uvijek prodaje igrače. Nacional je nedavno objavio da je Šibenik za transfere Denija Jurića i Marka Bulata dao 600.000 eura za posredničke usluge.

  Novac je uplaćen na račun jedne firme iz Mostara, čiji su vlasnici braća Ivica i Damir Džidić, koji su bliski s Mamićem. Slobodna Dalmacija piše da su braća Mamić s Ivicom često viđeni u javnosti.

  Braća Džidić bogati su i utjecajni, imaju više benzinskih pumpi, fitness centara, kao i jedan noćni klub u kojem je Mamić snimljen na zabavama…

  Opširnije pročitajte OVDJE.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje