Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zašto Quentin Tarantino u skoro svakom filmu ima kadar sa ženskim stopalima?

Preuzmite sliku

Američki režiser Quentin Tarantino, osim po specifičnim i originalnim filmovima, poznat je i po tome što u gotovo svako od svojih kinematografskih djela ubaci i pokoji kadar sa ženskim stopalima.

Tarantino je s godinama došao na glas kao zaljubljenik u ženska stopala, odnosno, mnogi su detektovali da režiser možda ima fetiš te da zbog toga insistira na snimanju scena u kojima su stopala u prvom planu, prenosi index.hr.

Zašto snima ženska stopala?

Najpoznatije scene ženskih stopala snimio je u Pulp Fictionu i u svom posljednjem filmu Once Upon A Time In Hollywood, ali je vrlo rijetko govorio o tome zašto ih voli snimati. Jednom je prilikom, 2021. godine za G2, Tarantino ukratko objasnio zašto snima takozvane foot fetiš scene, a razlog je u najmanju ruku zanimljiv.

Tarantino forsira ženska stopala u filmovima jer je to, kako kaže, odlika dobrih režisera. “Stopala se pojavljuju u filmovima mnogih dobrih režisera. To je znak da je režiser dobar. Prije mene govorili su za režisera Luisa Bunuela da ima fetiš na stopala. Rekli su to i za Alfreda Hitchcocka, a optužili su i Sofiju Coppolu“, komentarisao je Tarantino.

Priprema novi film

Inače, Tarantino je navodno već započeo s pripremom svog novog i vjerovatno posljednjeg filma. Navodno će se zvati The Movie Critic, kako tvrdi The Hollywood Reporter, a javljaju i da će s režiranjem krenuti negdje na jesen.

Detalji filma za sada nisu poznati, ali anonimni izvori tvrde da će radnja biti smještena u 70-e godine i da će glavna uloga pripasti ženskoj osobi. Daljnja nagađanja kažu da će radnja možda biti vezana za Pauline Kael, slavnu filmsku kritičarku koja je pisala za The New Yorker od 1968. do 1991. godine. Kael je bila na glasu kao opaka kritičarka koja nije prezala od toga da uđe u konflikt s režiserima i filmašima.

Poznato je da je Tarantino njen obožavatelj, a radnja filma mogla bi se odnositi na razdoblje u kojem je Kael bila konsultantica za Paramount. No to su samo nagađanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,