Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zašto je slavni glumac morao vratiti Oskara

Preuzmite sliku

Prošle godine Leonardo DiCaprio vratio je Oskara za najboljeg glumca, kojeg je 1954. godine osvojio Marlon Brando za ulogu u filmu ˝Na dokovima New Yorka˝.

Iako je od tada prošlo više od godinu, detalji su se pojavili jučer kada je ˝New York Times˝ objavio priču o malezijskom biznismenu Jho Lowu, koji je umiješan u istragu jer je DiCapriju poklonio Oskara.

Prema navodima ˝Timesa˝, Low i drugi, poput malezijskog bivšeg premijera Najiba Razaka navodno su pronevjerili milijardu dolara iz investicionih fondova malezijske vlade.

 • Inače, Low je finansirao DiCaprijev film ˝Vukovi s Wall Street-a˝, a slavni glumac i druge poznate osobe, poput Mirane Kerr morali su se odreći poklona koje su primili. Među poklonima su bili veliki klavir i slike Pabla Picassa, piše “People”.

  Vraćeni Oskar sada je u federalnom skladištu u Teksasu.

  ˝Nastojalo se otkriti da li pokloni ili donacije potiču od partija protiv kojih se vode istrage, kako bi se vratili. Gospodin DiCaprio vratio je Oskara kojeg je osvojio Marlon Brando, a kojeg je dobio u znak zahvalnosti za predan rad na filmu Vukovi s Wall Street-a˝, naveli su DiCaprijevi zastupnici u izjavi od prošle godine.

  Interesantno je da je Brandov Oskar nestao iz njegove kuće u Hollywoodu, da bi ga kasnije kupio Low za 600.000 eura od jednog dilera rijetkih stvari. Low je u bjekstvu, a pema nekim saznanjima, krije se u Kini, gdje ga navodno kriju tamošnje vlasti.

  Osim DiCaprija, i Miranda Kerr sarađuje sa vlastima u vezi sa vraćanjem klavira, a njen advokat Mark Fabiani izjavio je da se taj proces iskomplicirao jer da bi se klavir iznio iz objekta, mora se srušiti dio kuće. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje