Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zašto je lijepa advokatica Johnnyja Deppa u tako kratkom roku stekla vojsku fanova?

Preuzmite sliku

Milioni gledatelja širom svijeta prate pravnu bitku između Johnnyja Deppa i Amber Heard, ali ovih dana glavna zvijezda suđenja čini se da je Deppova advokatica Camille Vasquez.

Mlada advokatica iz Kalifornije privukla je pozornost javnosti i stekla obožavatelje širom svijeta svojim oštrim pravnim stilom, a čak su se počele printati i majice s njenim likom te se hashtag s njenim imenom naširoko proširio društvenim mrežama.

Dvominutni video u kojem Vasquez u više navrata prekida advokata Amber Heard kako bi uložila prigovor prikupio je više od 27 miliona pregleda na TikToku u samo nekoliko dana.

Viralni isječak čak je potaknuo i brojne korisnike da naprave parodije na društvenim mrežama, u kojima “prigovaraju” svojim prijateljima i porodicom u razgovorima.

Zajedno, TikTok videozapisi koji koriste hashtag #CamilleVasquez skupili su stotine miliona pregleda.

“Još uvijek sam obožavatelj Johnnyja Deppa”, stoji u jednom od brojnih tvitova o njoj. “Ali sam sada i okorjeli obožavatelj Camille Vasquez.”

“Jedna od najboljih advokatica”

Rođena u San Franciscu od kubanskih i kolumbijskih roditelja, Camille Vasquez diplomirala je 2006. na Sveučilištu Južne Kalifornije, a 2010. diplomirala je na Southwestern Law School u Los Angelesu. Posljednje četiri godine bila je saradnica u Brown Rudnicku, uglednoj advokatskoj kompaniji koju je Johnny Depp angažovao da ga zastupa u njegovom slučaju.

Ona je jedna od devet advokatica iz kompanije uključenih u suđenje. Godine 2021. proglašena je jednom od najboljih advokatica u izboru časopisa Best Lawyer One to Watch. Specijalizirana je za sudske sporove i arbitražu, s naglaskom na zastupanje tužitelja u slučajevima klevete, kao što to čini za Deppa.

Tokom dva dana unakrsnog ispitivanja, gospođa Vasquez je pokušala baciti sumnju na priču Amber Heard o njezinom problematičnom braku s Deppom u nadi da će porotnici vidjeti nedosljednosti u njezinim tvrdnjama.

 • “Teška bitka za Amber Heard”

  “Vi ste ti koji ste nekoga napali bocom u Australiji, zar ne, gospođo Heard?” pitala je Vasquez.

  Također je ispitivala i o sudbini sedam miliona dolara koje je prethodno Amber obećala dati u dobrotvorne svrhe te je optužila da je uređivala svoje fotografije s modricama i, u jednom slučaju, sugerisala da svoj uspjeh na kinoblagajnama dijelom duguje Deppu.

  Ostaje za vidjeti hoće li se popularnost Vasquez pretvoriti u uspjeh u sudnici.

  “Teško je znati je li reakcija javnosti na internetu ista kao kod pojedinih porotnika”, rekao je Halim Dhanidina, bivši sudac.

  Dhanidina je, međutim, zaključio da popularnost Vasquez sugeriše da je za Amber Heard ovo suđenje bitka koju će teško dobiti.

  Šuškalo se o vezi advokatice i Deppa, ali…

  Ovih dana u medijima se pojavila vijest da Deppovi obožavatelji misle kako bi glumac mogao s advokaticom biti u vezi, a šuškanja su potaknule fotografije iz sudnice na kojima se Depp i Vasquez srdačno grle.

  Ipak, 37-godišnja odvjetnica je u sretnoj vezi nekoliko mjeseci i to s jednim britanskim poduzetnikom koji se bavi nekretninama. Pitanja o privatnom odnosu s Deppom nije htjela komentarisati, ali je obećala da će prokomentirati slučaj kada sud donese presudu. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje