Petak, 26. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zašto baš Tokio pripovjeda? Pretpostavke o kraju kultne serije koje za mnoge imaju najviše smisla

Preuzmite sliku

“La Casa de Papel” serija koja je osvojila planetu preko noći uskoro prikazuje svoju finalnu sezonu, ali postavlja se pitanje koji fanove muči kroz cijelu seriju.

Kome to Tokio pripovjeda?

Ljubitelji ove serije imaju mnoštvo neodgovorenih pitanja za likove ove serije. Mnogi su se zapitali zašto baš Tokio, koju glumi Úrsula Corberó priča priču i s kim razgovara – a u nastavku vam donosimo nekoliko najvećih teorija.

Očekuje se da će kraj otkriti kako je (ili ako je) tim pobjegao iz španske banke. Jedna stvar koju se obožavaoci takođe nadaju da će joj se obratiti jeste vezana za pripovjedanje Tokija.

Kao što obožavaoci već znaju, tokom cijele serije Tokio je bila narator kroz cijelu seriju. Usput je polako počela da govori u prošlom vremenu.

Međutim, obrazloženje toga još uvijek nije dato u seriji. Uoči izlaska posljednje sezone, neki fanovi su otišli ​​na Reddit kako bi razgovarali o tome šta ovo može da znači. Konkretno, gledaoci žele da tačno utvrde sa kim to Tokio razgovara u seriji.

 • Korisnik IppoptumusPrime nagađa da bi mogla da razgovara sa kolegama iz zatvora nakon što je uhapšena.

  Oni su napisali: „Umjesto da sva banda umre, Tokio se predaje kako bi platila greške iz prošlosti i predala se kako bi banda uspjela da pobjegne.

  Tokio upravo pripovjeda svoju priču svojim zatvorenicima o najvećoj pljački svih vremena.“ – bio je još jedan komentar tamo.

  Još jedan obožavalac po imenu TheDrovnedGodd prezentovao je ideju da Tokio zapravo može razgovarati sa djetetom Alicia Sierra, koju tumači Najwa Nimri. Ovo se zasniva na teoriji koja će se Siera u narednoj sezoni priključiti bandi.

 • Prema Nastie22, druga osoba sa kojom Tokio može razgovarati je policajac ili sudija.

  Nagađali su: „Mislim da banda lažira vlastitu smrt i Tokio će ostati kako bi potkrijepila priču, a ona priču pripovjeda sudiji ili policajcu.“

  Iako je korisnik JanKveong705 imao još jedinstveniju teoriju, tvrdeći da je Tokio već mrtva.

  A sve ove teorije podgrijava tvorac serije, Alex Pina, kratkim sinopsisom kada je bacio malu “buvu” među fanove. Rekao je Netflixu: „Proveli smo skoro godinu dana razmišljajući o tome kako da uništimo bandu.”

  Do sada datum objavljivanja finalne sezone još nije najavljen, ali se očekuje da izađe 2021. godine.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,