Subota, 28. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zabranjeno pušenje na svjetskoj turneji za 35. godišnjicu karijere

Rock grupa Zabranjeno pušenje je na svjetskoj turneji, kojom će proslaviti 35 godina karijere i objave albuma “Das Ist Walter”, a sredinom oktobra nastupit će u Zagrebu i Splitu.

Početak turneje bio je 4. oktobra u Calgaryju, a dan poslije nastupaju u Montrealu. Kanadska avantura nastavit će se 11. oktobra u Windsoru uz veliku završnicu 12. oktobra u Torontu, objavili su u četvrtak organizatori, prenosi Hina.

“Putovanje po svijetu uzbudljivo je za svakog ko se bavi muzikom. Kao prvo, to je suočavanje sa samim sobom i surovom istinom šta zapravo značiš i koliko tvoja muzika vrijedi. Ali kada je čovjek iz Sarajeva, put je divna prilika da opet sretneš svoje prijatelje iz mahale ili iz škole i da pomalo sastavljaš to razbijeno ogledalo svog vlastitog života. Jer kao što kaže jedna duhovita izreka – ‘Sarajlija ima svugdje, pa čak i u Sarajevu'”, izjavio je uoči turneje frontmen benda Sejo Sexon.

Velike proslave najavljene su i na domaćem terenu – 18. oktobra nastupit će u Splitu na Gripama, a 19. oktobra u zagrebačkom Domu sportova uz goste čija će imena biti otkrivena uoči koncerata.

Bend će potom u studenom krenuti prema Australiji gdje ih čekaju Perth, Sydney i Melbourne. Pred kraj mjeseca su u slovenskom Ormožu, a zatim će se uputiti prema Danskoj, Švedskoj i Norveškoj. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje