Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zabranjeni dokumentarac o kraljevskoj porodici osvanuo na internetu, i podigao prašinu…

Preuzmite sliku

Nakon što je premijera završena, kraljica Elizabeta je naredila da se dokumentarac zaključa i spremi. Najviše prašine podigla je scena u kojoj kraljica američkog ambasadora naziva ‘gorilom'…

BBC-jev dokumentarac iz 1969. koji prati život i intrige britanske kraljevske porodice osvanuo je na YouTubeu i zadao prave glavobolje u Buckinghamskoj palači.

Monarhija je, očekivano, najviše ljuta zbog prikaza njihove porodice kao ‘jeftinih’. Naime, riječ je o filmu koji traje 110 minuta, a kojeg je kraljica Elizabeta II. zabranila još prije 50 godina, prenosi 24sata.hr.

  • Najviše prašine podigla je scena u kojoj kraljica američkog ambasadora naziva ‘gorilom’.

    Ovaj film prije pedesetak godina snimljen je jer su se članovi kraljevske porodice nadali da će oduševiti javnost svojom ležernošću i jednostavnošću. 

    Shodno tome snimali su se dok jedu doručak iz plastične posude, princ Philip pojavio se pred kamerama bez majice… No nakon što je premijera završena, kraljica Elizabeta je naredila da se dokumentarac zaključa i spremi. Navodno je samo BBC imao autorska prava, ali i zabranu objavljivanja sve dok kraljevska porodica ne odobri prikazivanje.

  • – Ovo je problem BBC-a. Mi uvijek svoja autorska prava utvrdimo gdje moramo. S vremena na vrijeme na internetu se objave neke stvari koje ne bi smjele, a pretpostavljamo kako će se i ovaj dokumentarni film ukloniti – rekao je za britanske medije član kraljevske porodice.

    Inače, film je snimljen na inicijativu princa Philipa, a u to vrijeme pogledalo ga je više od 45 miliona ljudi diljem svijeta. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje