Ponedjeljak, 30. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Will Smith progovorio o porodičnom nasilju kako je to uticalo na njegov život

Slavni glumac Will Smith je u novom intervjuu otkrio kako ga je porodično nasilje koje je doživljavao u djetinjstvu dovelo do toga da je razvio nezdrave odbrambene mehanizme koji su kasnije uticali na njegov život i profesionalnu karijeru.

“Moj je otac bio nasilan. Dakle, misija cijelog stvaranja Willa Smitha – šaljivog, zabavnog, luckastog – bila je osigurati da moj otac bude dovoljno zabavljen da ne naudi mojoj majci ili bilo kome u kući”, Smith je rekao psihologinji dr. Ramani Durvasuli, gostujući u epizodi emisiji Red Table Talk.

Budući da nije uspio zaustaviti očevo nasilje nad mamom, Smith se još kao dječak borio s osjećajem neadekvatnosti. Zato je, kada bi ga neko pokušao napasti, izvodio performanse, plesao i pričao viceve. Kako kaže, to je bio njegov “odbrambeni mehanizam”.

No priznaje da je još u djetinjstvu zaključio kako, ako on prvi povrijedi ljude oko sebe, oni neće moći povrijediti njega, prenosi index.hr.

“Ako te dovoljno povrijedim, nećeš moći odgovoriti”, priča dalje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

Smithove rane iz djetinjstva uticale su i na njegov odnos sa ženama. Žene koje su ga osuđivale i nisu odobravale njegovo ponašanje ili postupke izazvale su “najveću bol u njegovom životu”.ADS BY ADRECOVER

Smith je godinama pogrešno tumačio žensko neodobravanje kao gubitak ljubavi.

“To je apsolutno moja najveća rana. U posljednje tri godine sam je uvidio i suočio se s njom”, podijelio je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

Glumac vjeruje da mu ju roditeljstvo pomoglo da se promijeni, a posebno je ponosan na odnos s 20-godišnjom kćeri Willow.

“Moja veza s Willow bila je glavni dio iscjeljenja. Willow je jedina veza sa ženskom osobom koju sam ikad imao i koju nisam zabrljao”, rekao je. (Tuzlanski.ba)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,