Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vratio se kontroverzni show na ekrane: Goli biraju partnere prema izgledu spolnih organa

Preuzmite sliku

Britanski reality show za upoznavanje ‘Gola privlačnost’ privukao je i šokirao mnogobrojnu publiku. Slogan emisije je ‘Mi volimo započeti onako kako dobar spoj završava… goli.’

Takmičari prvo ‘upoznaju’ najintimniji dio kandidata, odnosno vide ih gole od pasa, pa po tome odlučuju ko od pet potencijalnih partnera ispada, a ko ulazi u uži krug.

 • U drugom krugu osim genitalija, otkriva im se i torzo, te tek u trećem krugu i lice potencijalnih partnera. Na kraju slijedi odabir kandidata s kojim će od njih kasnije, potpuno odjevenima, izaći na spoj.

  Sudionici su goli jer bi reality, po ideji tvoraca, trebao istražiti nauku ‘sirove primitivne privlačnosti’ i vidjeti može li ona biti dobra baza za potencijalnu ljubav.

 • Ipak, ovaj show zabavnog karaktera nije svima ‘sjeo’. Channel 4 na kojem se emitira ‘Gola privlačnost’ nakon jedne epizode 2016. godine primio je čak 45 tužbi. U izvještaju je navedeno da je u 48 minuta showa prikazano 282 kadra muškog spolnog organa te 69 ženskih. 

  Prvu epizodu gledalo je čak 1,3 miliona gledatelja, a televizijski kanal objasnio je zašto su došli na ideju kreirati takav show.

 • – Bazira se na radu psiholoških i seksualnih naučnika koji tvrde da su goli spojevi ključ uspješne veze – rekli su s televizije.  (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,