Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vjenčanje godine: Princ Harry stupio u brak s američkom glumicom Meghan Markle (VIDEO/FOTO)

Preuzmite sliku

Britanski princ Harry danas je stupio u brak s američkom glumicom Meghan Markle. Par je razmjenio bračne zavjete i prstenje pred kraljicom Elizabeth II i 600 gostiju u kapeli St George. Noseći vjenčanicu britanske kreatorke Clare Waight Keller, Markle je sačekao princ Charles koji ju je doveo do oltara.

Princ Harry, unuk kraljice Elizabete, šesti u redu za britansko prijestolje i američka televizijska glumica Meghan Markle vjenčali su se u zamku Windsoru, domu britanske kraljevske porodice gotovo hiljadu godina, najstarijem i najvećem naseljenom dvorcu na svijetu.

Služba u kapeli St. George u dvorcu je počela u 13 sati, a kraljevsko vjenčanje ste mogli pratiti uživo na portalu Tuzlanski.ba.

Princ Harry i Meghan Markle postali su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. Naime, kraljica Elizabethe II u subotu ujutro dodijelila je svom unuku princu Harryju vojvodstvo, što znači da je njegova supruga automatski postala vojvotkinja nakon vjenčanja.

Među 600 gostiju su Oprah Winfrey, George i Amal Clooney, David i Victoria Beckham i sir Elton John.

Političari, uključujući i premijerku Theresu May, nisu pozvani, jer vjenčanje nije državni događaj.

Oko 1.200 ljudi iz javnog života – od kojih su mnogi dobili priznanje za svoj humanitarni rad – pozvano je u dvorac Windsor na vjenčanje.

Sve oči javnosti danas su uprte u vjenčanje koje je već okarakterisano kao događaj 2018. godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje