Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vjeko gostovao kod Senada: Samra širi govor mržnje, a to nikome ne treba

Preuzmite sliku

Sinoćnji gost Centralnog dnevnika u programu FACE TV-a bio je poznati kuhar Vjeko Kramer. U studiju je trebala biti i Samra Ćosović Hajdarević, zastupnica u Skupštini KS, čija izjava da treba izolovati pripadnike LGBT populacije je izazvala burne i oprečne reakcije bh. javnosti. 

Nije se pojavila u studiju jer joj „muž ne da“. Duhoviti Kramer je to prokomentarisao na svoj način.

– Meni dečko da. I to ne samo da mi da, nego je rekao da treba da dođem i da se i na ovaj način borim za svoja prava. Ne znam je l’ gospođi Samri ne da muž ili stranka. Vjerovatno je PR stranke zabranio, a ne muž, jer ipak ona širi govor mržnje, a to nikome ne treba.

– Ne mogu javne osobe iz politike na privatnim profilima na društvenim mrežama javno staviti statuse kojom pozivaju na linč neke grupacije koja čini 4-6% od ukupnog broja stanovnika. To je statistika,toliko nas je koji se rodimo kao homoseksualci, niko to nije birao. Žao mi je da gospođa Samra nije tu da iznese i ona svoje stavove, ali smatram da ne možeš biti u demokratskoj stranci, a zabranjivati bilo kome da izađe na ulicu i bori se za ono što bi trebalo da mu pripada – stav je Kramera. (Face TV)

Pogledajte cijelu emisiju:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje