Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

VIDEO: Maya Sar i \”Korake ti znam\” prošla u finale Eurosonga!

maya-sar
Preuzmite sliku

U drugoj polufinalnoj večeri nastupio je apsolutni favorit na kladionicama Švedska, te čak pet zemalja s prostora bivše Jugoslavije od kojih su BiH, Srbija, Makedonija prošli u finale a Hrvatska i Slovenija, ipak ne. Šesnaest zemalja već je u finalu.

\"maya-sar\"Kao i u prvoj, u drugoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga u Bakuu predstavilo se 18 zemalja koje su pokušale izboriti finale koje je zakazano za subotu. Pred publiku je izašao apsolutni favorit na kladionicama Švedska, te čak pet zemalja s prostora bivše Jugoslavije od kojih su BIH, Srbija i Makedonija prošli u finale, dok su Hrvatska i Slovenija ostali bez finala. Šesnaest zemalja već je u finalu. Deset je zemalja pobjednica prvog polufinala, a šest je već ranije direktno plasirano u završnu večer.

Maya Sar je odličnom izvedbom pjesme \”Korake ti znam\” očarala nekoliko hiljada prisutnih u Kristalnoj Areni u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu. Naša predstavnica nastupila je sama, noseći dugu crnu haljinu i tradicionalni bh. nakit iz srednjeg vijeka i sve skupa joj je bilo dovoljno da izbori Finale!

Željko Joksimović pjesmom \'Nije ljubav stvar\’ otvorio je drugu polufinalnu večer. U jednom intrevjuu otkrio je da priželjkuje pobjedu, ali i da se time ne opterećuje. Nije skrivao da je u uspjeh svoje pjesme uvjeren. Muzičar je 2002. godine osvojio visoko drugo mjesto na ovom natjecanju s pjesmom \'Lane moje\’, a dvije godine poslije za Harija Varešanovića napisao je pjesmu \'Lejla\’ koja se našla se na trećem mjestu. I ove godine Željku predviđaju dobar plasman i prije par trenutaka Željko je obezbjedio finale.

Makedonska predstavnica, Kaliopi, nastupila je druga po redu. Publici se predstavila s pjesmom \'Crno i belo\’. Iako je pjesma započela lagano, a u nastavku pjesme pjevačica je pokazala savršenu vokalnu interpretaciju. Tijekom nastupa bila je okružena svojim glazbenicima. Nizozemsku je predstavila Joan Frank s pjesmom \'You and Me\’. Publiku je osvojila simpatičnom izvedbom country pjesme. Joan je svirala gitaru, a kako bi njezin nastup bio efektniji, pozornica je bila okružena vatrenim krugovima. Mlada glazbenica na glavi je kao ukras nosila perjanice i taj sjajni nastup bio joj je dovoljan za prolazak u finale!

Deseta po redu publici se predstavila se Nina pjesmom \'Nebo\’. Ninu u crnoj haljini pratila su dvojica plesača. Uz nju su bila i tri ženska prateća vokala. U zadnjem dijelu pjesme njezini plesači podigli su veliku bijelu plahtu iza nje ali sve to skupa nije bilo dovoljno da izbori finale.

Iza Nine nastupili su najveći favoriti ovogodišnjeg natjecanja. Švedska predstavnica Loreen oduševila je i vokalno i koreografijom koju je spremila za svoj nastup za pjesmu \'Euphoria\’. U posljednjem dijelu nastupa pridružio joj se muški plesač. Njihov nastup popraćen je velikim pljeskom publike.

Tuzlanski.ba / 24sata.info

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: