Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vid’ ćune prava pionirska: Ovako danas izgleda Halil iz ‘Lepih sela’

Preuzmite sliku

Za malim Halilom i Milanom poludio je čitav region nakon što je 1996. godine film “Lepa sela, lepo gore”.

Čuvena scena u kojoj dva najbolja drugara idu u “štetu” sa teta Đanom, prepričava se i dan danas, a Miloš Đuričić iz Višegrada koji je tumačio lik Halila danas živi u Austriji, vozi kamion, i ima dvoje djece. Kako je istakao i kasnije je imao veliku želju da se bavi glumom, to mu se nažalost nikada nije ostvarilo.

Radakcije Nova.rs uspjela je da pronađe Miloša, koji danas živi u Austriji i da sa njim stupi u kontakt. Miloš je otkrio zbog čega se odselio u inostranstvo, ali i da ne žali što nije izgradio glumačku karijeru, koju su mu prije više od dvadeset godina predviđali mnogi.

“Ekipa koja je radila na filmu pravila je audiciju u školi i tako sam dobio ulogu Halila, po kojoj me danas svi pamte”, prisjeća se Miloš na početku razgovora.

 • On nam je otkrio i koji su razlozi zbog kojih je još davne 1998. godine napustio rodni Višegrad i preselio se u Austriju.

  “Mogao sam da imam veoma lijepu glumačku karijeru, ali mi je tada preminuo otac sa kojim sam živeio, pa sam zbog toga bio prinuđen da se preselim u Austriju kod majke, gdje i danas živim. To je bio kraj jedne možda sjajne karijere, ali nisam bio u situaciji da biram”, iskren je Đuričić i nastavlja:

  “Završio sam gastronomiju i poslije toga sam se oženio. Danas radim potpuno drugačiji posao, bavim se transportom, radim za jednu veliku špediciju”.

  Ističe da mu nije žao što se nije ostvario kao glumac, jer danas ne bi bio to što jeste.

  “Moram da priznam da mi nije žao što nisam nastavio da se bavim glumom. Da sam nastavio da glumim, ne bih danas bio ovdje gdje jesam i ne bih imao ovo što danas imam – zlatnu djecu”, kaže Miloš koji je sada otac dvoje djece, a starijem sinu je kaže i puštao “Lepa sela, lepo gore”.

  “Stariji sin je gledao film i stvarno je bio oduševljen, smijao se sve vrijeme”.

  Honorari koje su tada on i njegov drug Admir (Milan u filmu, prim.aut) dobili za uloge nisu bili veliki, kaže Miloš, ali je sjeća se uspio da kupi patike koje je želio.

  Iako je kasnio načuo i da su ga tražili za film “Rane”, u te navode, kaže, nije siguran, jer ga nikada niko nije zvanično kontaktirao.

 • “Sada ne dobijam ponude, a nisam ni tada. Čuo sam neke priče da su me tražili da glumim u filmu “Rane”, ali ja ne znam da li je to istina jer me nikada nisu pozvali”.

  Sa Admirom nije ostao u kontaktu, ali mu je druženje sa glumačkom ekipom tada ostalo u lijepom sjećanju.

  “Najupečatljivija scena je bila naravno s teta Đanom. A što se glumaca tiče i cijele ekipe, sjećam se njihovih pijanstava i šala i anegdota koje su prepričavali. To je bilo urnebesno”.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,