Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Veliki udarac za Will Smitha: Potez koji bi ga mogao koštati karijere

Preuzmite sliku

Šamar koji je Will Smith udario Chrisu Rocku na dodjeli nagrada Oscar polako, čini se, ostavlja posljedice na karijeri slavnog glumca.

Smith je sam istupio iz Akademije, ali taj je potez uglavnom simbolične prirode. S druge strane, spekulacija koju donosi The Daily Beast, koja uključuje odnos glumca i njegovih agenata, mogla bi biti puno ozbiljnija.

Za i protiv

Naime, prema pisanju ovog medija, agencija CAA (Creative Artists Agency) ozbiljno razmišlja o prekidu saradnje s Willom Smithom. Navodno u agenciji postoje struje koje se sukobljavaju oko ovog pitanja. Tako bi Richard Lovett, jedan od najvažnijih ljudi u agenciji, koji Smitha lično zastupa, htio da glumac ostane kod njih, ali mnogo je onih koji bi rado prekinuli saradnju, piše Index.hr

Činjenica koja Willu Smithu sigurno ne ide u prilog jest to da će CAA uskoro preuzeti konkurentsku agenciju ICM, koja zastupa Chrisa Rocka. A na ruku mu ne idu ni neke druge okolnosti iz prošlosti agencije i svijeta showbusinessa.

Prije nekoliko godina CAA se opekla sa skandalom oko Harveyja Weinsteina, koji je optužen za silovanje. U jednom je trenu agencija čak izdala i saopćenje u kojemu se ispričava. Moguće je da će u agenciji naprosto zaključiti da nema potrebe riskirati s još lošeg PR-a.

Agencije su i ranije raskidale ugovore s glumcima zbog sličnih razloga. Prije više od 10 godina WME je raskinuo ugovor s Melom Gibsonom zbog njegovih neprikladnih javnih nastupa, a svojevremeno su raskrstili i s redateljem i producentom Brettom Ratnerom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Nakon skandala i Netflix i Sony odgodili predstojeće projekte s Willom Smithom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,