Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vedrana Rudan šokirala priznanjem: ‘Dvaput sam pokušala ubiti vlastitog oca’

Preuzmite sliku

”Jučer si bila ku***, a danas si časna sestra, odluči se”, kazao mi je. Odgovorila sam mu: ”Ne se**”. Majka je skoro umrla, tada sam prvi put digla ton na oca.”, prisjetila se književnica Vedrana Rudan u potresnoj ispovijesti.

Književnica Vedrana Rudan (72) svojim izjavama često privlači pažnju medija, a učinila je to i ovog puta kada je ogolila dušu i progovorila o teškom djetinjstvu i odrastanju uz oca s koji je maltretirao porodicu.

U šokantnom intervju za srpsku emisiju ”Lica kao sav… normalan svet” otkrila je da je čak dva puta pokušala ubiti vlastitog oca.

– Pokušala sam ubiti oca kada sam imala 15 godina, ali nije mi uspjelo. Pokušala sam i kada sam imala 20, ali je jedva ostao živ – započela je svoju ispovijest Rudan.

– Imala sam 21. godinu, diplomirala sam i radila. U to vrijeme nosile su se mini suknje, a preko noći su moderne postale maksi suknje. Zarađivala sam, imala sam svoj novac i pratila modu pa sam tako mini suknju zamijenila maksi. Otac je tada došao u kuhinju, živjeli smo u rupi, odmjerio me. Majka je stajala u čošku, drhtala, nikada se nije smio dizati ton, a otac je rekao: ”Jučer si bila ku***, a danas si časna sestra, odluči se”, kazao mi je. Odgovorila sam mu: ”Ne se**”.

Majka je skoro umrla, tada sam prvi put digla ton na oca. Pomislila sam ”pa šta mi se može dogoditi?”, završila sam školu, radim… – prisjetila se Vedrana pa nastavila:

– Prišao mi je, podignuo me i bacio u stakleni ormar. Bila sam sva u krvi i staklu. U to vrijeme smo imali peć na drva i na njemu je bio ogroman lonac puna gulaša. Primila sam ga i bacila ocu u glavu. Majka je viknula, otac se odmaknuo. Bio je u krvi od glave do pete, ali ipak ga je doktor uspio spasiti. Omiljena konobarica ga je nakon povratka pitala šta mu se dogodilo, a on joj je odgovorio: ”Vedrana me pokušala ubiti” na što mu je ona odgovorila ”šta je do sada čekala”- ispričala je Vedrana koja je toga dana odlučila otići od kuće u namjeri da se više ne vrati.

Tako je bilo do udaje, a onda je njezin bivši suprug otišao u vojsku. Kako kaže, bila je sama s malim djetetom, a onda je jednog dana nazvala majku i rekla kako nemaju što jesti i upitala može li se vratiti kući.

– Obožavao je mog sina, pa me od tog trenutka više nije taknuo. Moj sin je tako uz polupismenog djeda već sa dvije godine naučio čitati kao neki svećenik. Bila je to natprirodna ljubav- zaključila je Rudan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje