Petak, 9. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uz pomoć umjetne inteligencije Simpsonovi transformisani u ljudski oblik

Preuzmite sliku

Iako umjetna inteligencija može učiniti da se osjećamo nesigurno i uplašeno u današnjem svijetu, i dalje se poprilično oduševljavamo svim fantastičnim stvarima koje viđamo posljednjih dana.

Umjetnik Hidrelei Diao je iskoristio moć umjetne inteligencije da transformiše Simpsonove u ljudski oblik. Ovaj Brazilac je zaradio već na društvenim mrežama nadimak Geppetto zbog svojih ideja.

 • Koristio je Photoshop, FaceApp, i Remini kako bi stvorio stvarne ljudske oblike Homera, Marge, Lise, Barta, Maggie i ostalih omiljenih likova iz serije. Za promjenu rase likova koristio je aplikaciju Gradient, prenosi Tuzlanski.ba.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Hidreley Diao 🖱️ (@hidreley)

  Hidreley Diao ovaj hobi započeo je u toku epidemije COVID-19 te je postao veoma popularan na društvenim mrežama. Njegov rad nije se odnosio samo na likove iz crtanih filmova, već je radio na modifikacijama poznatih ličnosti i njihovog izgleda bez plastičnih operacija.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Hidreley Diao 🖱️ (@hidreley)

  “Ipak, ne radim ovo sve samo iz zabave, nedavno sam u svom gradu pomogao pronalasku nestalog djeteta time što sam napravio sliku” izjavio je Diao u svom intervjuu za The Noite.

  Bez obzira što među ljudima još uvijek vlada nerazumijevanje, umjetna inteligencija je tehnologija koja transformiše sve sfere života i to ćemo sve više osjećati svakim danom.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje