Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro dugo iščekivana nova serija sa Nicole Kidman i Hugh Grantom

Preuzmite sliku

Prošlo je pola godine od kada smo čuli najavu za novu HBO seriju, koja se odmah svrstala u red onih koje najviše iščekujemo. Tokom dužeg vremenskog perioda na stranici IMDb-a stajao je natpis – u postprodukciji, međutim, sada konačno imamo novosti u vidu teasera, fotografija i očekivanog datuma prikazivanja, prenosi City Magazine.

Ova mini-serija od 6 epizoda naslovljena je The Undoing, a rediteljska palica je u rukama Sussane Bier, dobitnice Oscara za najbolji film van evropskog govornog područja 2011. godine – Hævnen. Pored toga, ona je autorica ostvarenja Bird Box, i drugih zapaženih projekata. Serija predstavlja adaptaciju romana You Should Have Known, spisateljice Jean Hanff Korelitz, koja je porijeklom iz New Yorka. Sa druge strane, za pisanje scenarija zadužen je David Kelley, sa kojim je Nicole Kidman već sarađivala na snimanju serije Big Little Lies.

  • Radnja prati život Grace Sachs, uspješne terapeutkinje i porodične žene, koju tumači Nicole Kidman. U braku je sa dječjim onkologom Jonathanom, (Hugh Grant), a tokom zajedničkog života postali su roditelji dječaka. On pohađa najelitniju školu u New Yorku ali par živi mirnim životom o kakvom je Grace oduvijek maštala. Međutim, sve se mijenja iz korijena kada nakon jedne nasilne smrti njen muž nestaje, a klupko minulih događaja krene da se odmotava. Do javnosti dospijevaju užasna otkrića o njegovoj prošlosti, te je ona kao majka primorana da započne novi život sa sinom.

  • Pored naslovnih junaka, uloge tumače i: Edgar Ramirez, Ismael Cruz Cordova, Matilda de Angelis, Lily Rabe, te Noma Dumezweni. Lik 12-godišnjeg Henryja Frasera tumači Noah Jupe, a Graceinog oca, Franklina Reinhardta, finansijskog stručnjaka u penziji i brižnog djeda koji ima zadatak da zaštiti porodicu u teškim trenucima, Donald Sustherland.

    Nicole Kidman i Hugh Grant u posljednje vrijeme su se okrenuli snimanju serija u saradnji sa najvećim producentskim kućama. Već smo spomenuli Big Little Lies, dok je glumac radio na mini-seriji pod nazivom A Very English Scandal. Ipak, kada pogledamo fotografije zabilježene na setu The Undoing, sa nestrpljenjem očekujemo jesen i početak njenog emitovanja.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje