Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Upoznajte brata Brad Pitta za kojeg malo ko zna: Uspješan, veliki filantrop i sretan u ljubavi

Preuzmite sliku

Američki mediji pišu kako je i Doug Pitt jako uspješan i zarađuje nešto manje od starijeg brata pa se tako procjenjuje da Dougovo bogatstvo iznosi 240 miliona dolara, dok je Bradovo 300 miliona dolara.

O jednom od najzgodnijih glumaca Hollywooda Brad Pittu javnost zna gotovo sve, od njegovog poslovnog do privatnog života, ali malo ko zna da Brad ima i tri godine mlađeg brata Douga koji je veliki filantrop i za razliku od svog brata koji nikako da pronađe sreću u ljubavi, Doug je već trideset godina u sretnom braku i ima troje djece. Doug je prikupio 750 000 dolara za projekte čiste vode u Tanzaniji, osnovao je i zakladu “Care To Learn” koja brine o siromašnoj djeci.

  • Ovu zakladu odlučio je osnovati nakon što je čuo priču kako su jednog dječaka djeca u školi ismijavala jer je nosio mamine traperice jer nije imao novaca za nove. Svoju karijeru počeo je u jednoj kompjuterskoj kompaniji i tim poslom se bavi i dalje, a američki mediji pišu kako je jako uspješan i zarađuje nešto manje od starijeg brata pa se tako procjenjuje da Dougovo bogatstvo iznosi 240 miliona dolara, dok je Bradovo 300 miliona dolara, prenosi Večernji list.

  • Doug se bavi fotografijom i prodajom svojih fotografija novac donira humanitarnim organizacijama. Jednom prilikom ispričao je kako mu je na početku smetalo kada su ga novinari zvali kako bi provjerili neke informacije o njegovom bratu pa je odlučio početi izmišljati priče kako bi vidio hoće li ih objaviti ili ne i rekao je kako je sada on počeo fotografisati paparazze koji ga prate i to paparazzima ide jako na živce i prestali su ga pratiti. Doug svoje slobodno vrijeme uvijek posvećuje porodici i kada su na okupu sva njegova djeca često odlaze planinariti ili voze bicikle u prirodi.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,