Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Umro milijarder koji se hvalio da će živjeti zauvijek

Preuzmite sliku

Sumner Redstone, medijski mogul koji je razvio lanac otvorenih kina svoje porodice u višemilionsku imperiju koja obuhvata CBS i Viacom, umro je u 97. godini.

Redstone, koji se često hvalio da će živjeti zauvijek, umro je u utorak, navodi se u saopštenju “National Amusements” objavljenom u srijedu ujutro.

“Moj je otac vodio izvanredan život koji nije samo oblikovao industriju zabave kakvu poznajemo danas, već je stvorio nevjerovatno porodično nasljeđe” – kazala je Shari Redstone, Sumnerova kćerka i direktorica ViacomCBS-a.

Dodala je da su dijelili veliku ljubav jedni prema drugima i da je on bio divan otac, djed i pradjed.

“Tako sam ponosna što sam mu kćerka i uvijek će mi nedostajati” – navela je ona.

Redstone je kontrolisao oko 80 posto dionica “Viacoma” i CBS-a preko svog privatnog holdinga “National Amusements”.

U novembru 2019. godine njegovo bogatstvo je procijenjeno na 3,9 milijardi dolara, a na vrhuncu koronavirusne krize i dalje je bilo vrijedno oko 3 milijarde.

Medijski mogul i milijarder jednom prilikom je podijelio svoj osnovni savjet za uspjeh,

“Strpljenje je vrlina koju ne poštujem. Ako ste strpljivi, nikada ništa nećete napraviti. Za postizanje uspjeha potrebno je budete nestrpljivi” – kazao je on u jednom intervjuu 2012. godine.

Izvršni direktor ViacomCBS-a Bob Bakish rekao je da je Redstone bio sjajan vizionar, operativac i pregovarač, koji je pretvorio porodičnu kompaniju otvorenih kina u globalnu medijsku imperiju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,