Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uma Thurman otkrila svoju mraču tajnu: “Kao tinejdžerica prošla sam kroz abortus…”

Preuzmite sliku

Glumica Uma Thurman šokirala je i rastužila javnost diljem svijeta, nakon što je otkrila kroz šta je prošla kao tinejdžerica. Nažalost, i ona je bila žrtvom starijeg muškarca, zbog kojeg je morala donijeti tešku životnu odluku.

“Imam 51 godinu. Ovo je bila jedna od mračnijih tajni koje sam dugo držala u sebi…”, početak je mučnog Uminog svjedočanstva koja je kao tinejdžerica glumica u Evropi gdje je zatrudnila sa starijim muškarcem. Nakon razgovora s porodicom, donesena je odluka – Uma će otići na abortus.

Stravičnu sudbinu američka glumica otkrila je u kolumni koju je napisala za Washington Post, a povodom početka provođenja novog zakona o abortusu po kojem su pobačaji zabranjeni nakon šeste sedmice trudnoće u Americi, čak i u slučaju incesta ili silovanja, prenosi dnevno.hr.

“Imala sam 15 godina kada sam započela glumiti, radeći u okruženju u kojem sam bila jedina klinka u sobi. U svojim kasnim tinejdžerskim godinama slučajno sam zatrudnjela sa znatno starijim muškarcem. Živjela sam putujući od grada do grada, daleko od svoje porodice, tek sam započinjala svoj posao. Pokušavala sam shvatiti šta da napravim. Željela sam zadržati dijete, ali kako?”, napisala je glumica te istaknula da jo je pobačaj bio jedna od najtežih odluka u životu.

“Imam 51 godinu. Ovo je bila jedna od mračnijih tajni koje sam dugo držala u sebi”, poručila je glumica.

Glumica ima kćerku Mayu i sina Levona koje je dobila u braku s glumcem Ethanom Hawkom, te  kćerku Lunu, koju ima s bivšim zaručnikom Arpadom Bussonom.

Spominjući teksaški zakon kojim se zabranjuje abortus ona je napisala kako se radi o krizi ljudskih prava. “Taj zakon diskriminirajući je spram onih koji su u ekonomski nepovoljnom položaju. Tužna sam i zbog toga što se zakonom građani suprotstavljaju jedni drugima, stvarajući nove osvetnike koji će loviti ove žene koje su u nepovoljnom položaju, uskraćujući im izbor o neimanju djece o kojoj nisu sposobne brinuti se ili gase njihove nade u buduću porodicu koju bi mogli odabrati”, zaključila je Uma Thurman.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,