Nedjelja, 18. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uloge zbog kojih se slavni glumci kaju

Poznati holivudski glumci ulogama u pojedinim filmovima ostvarili su veliku zaradu i stekli globalnu slavu. Ipak, pažnja kritike i javnosti kao i velike sume na bankovnima računima nisu pomogle ovim glumcima da zavole pojedine uloge.

Naime, mnogi od njih javno govore o mržnji koju osjećaju prema filmovima i kajanju zbog rada na tim ostvarenjima.

Channing Tatum

Film koji je adaptacija popularnog američkog stripa, ostvarenje “G.I Joe” je ostvario veliki uspjeh na kinoblagajnama širom svijeta zaradivši 302 miliona dolara. Ipak, glavni glumac ovog ostvarenja Channing Tatum je istakao da ga mrzi.

U jednom intervjuu je rekao kako je bio prinuđen da radi na ovom ostvarenju zbog ugovora sa kućom “Paramount”. Ugovor ga je obavezao da snimi tri filma po njihovom izboru. Tatum je, takođe, dodao da mu je ovaj film najveća greška u karijeri i da je mrzio sve  od prvog scenarija koji je pročitao pa do posljednje klape.

George Clooney

Dvadeset godina nakon rada na filmu “Batman i Robin” poznati holivudski glumac George Clooney se i danas izvinjava svojim obožavaocima zbog ostvarenja “Batman i Robin”.

Film je planiran kao franšiza u nekoliko nastavaka, međutim ovaj glumac je odustao od rada na ostvarenju već nakon prvog filma.

“Tužno je što sam na početku snimanja smatrao da će ovo biti odličan film. Ispostavilo se da sam mnogo pogriješio. Srećan sam što nije uticao mnogo na moju karijeru”, istakao je Clooney.

Halle Berry

Poznata holivudska glumica Halle Berry je samo tri godine nakon osvajanja prestižne nagrade “Oscar” za najbolju glumicu dobila i “Zlatnu malinu” za najgore ostvarenje i ulogu u filmu “Catwoman”. Ona i danas optužuje kompaniju “Warner Bros” zbog angažmana na ovom filmu i dodaje da nikada više neće učiniti tako veliku grešku.

Robert Pattinson

Zvijezda “Sumrak sage” Robert Pattinson je istakao da mrzi ovaj film koji ga je proslavio, donio mu zaradu od nekoliko miliona dolara, kao i predivnu djevojku Kristen Stewart.

Poznati glumac je istakao da, kada je prvi put pogledao scenario, sve mu je djelovalo kao knjiga koja nikada nije trebalo da bude objavljena.

Nakon nekoliko nastavaka kazao je da mu je žao što je radio na ovom ostvarenju, jer ga publika danas povezuje samo sa ovim ostvarenjem, te se nikada nije mogao ostvariti u nekim drugim ulogama.

Matt Damon

Film “Bornov ultimatum” je osvojio tri “Oscara” i donio milionsku zaradu glumcu Mattu Damonu. Ipak, to ne znači da ovaj oskarovac voli ovo ostvarenje.

Damon, koji je još u svojim studentskim danima napisao scenario za “Oscarom” nagrađeni film “Dobri Will Hunting”, istakao je da film “Bornov ultimatum” može da sahrani karijeru svakom glumcu. Damon najveću krivicu pripisuje scenaristi Tonyju Gilroyu.

“Scenario je bio katastrofa. Ovako nešto može da vam uništi karijeru trajno. Svaka scena je bila užasna i sramotna. Smatram da Tony nije unio dovoljno mašte u rad, već da je samo napisao scenario, pokupio novac i otišao”, rekao je Damon.

Ben Afleck

Holivudski glumac Ben Afleck je takođe radio na scenariju za ostvarenje “Dobri Wil Hunting”.

Ipak, 2003. godine njegova slava je pala u drugi plan nakon pojavljivanja u spotu tadašnje djevojke Jennifer Lopez, kao i nakon uloge u filmu “Daredevil”.

Afleck je toliko mrzio ovog superheroja da je teško prihvatio ulogu u ostvarenju “Batmen protiv Supermana”. Tada je izjavio američkim medijima da će biti novi Batman samo zbog toga što mu se pruža nova šansa da film o superherojima uradi onako kako treba, jer je “Daredevil” bio potpuna katastrofa. (NN)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,