Nedjelja, 5. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uloga u kultnom filmu bila je prvo ponuđena Bradu Pittu, a on je odbio

Holivudski glumac Brad Pitt koji je nedavno osvojio dvije nagrade za sporednu ulogu u filmu “Bilo jednom u Hollywoodu”, otkrio je da je prije mnogo godina odbio da igra Nea u “Matrixu”.

Uloga koju je Pitt (56) odbio, tada je ponuđena Keanu Reevesu, kojeg je Neo “obilježio” tokom čitave karijere, prenosi britanski “Metro”.

Iako se prošle godine u medijima pojavila informacija da je uloga Nea prvo ponuđena Pittu, on se tim povodom do sada nije oglašavao. Da je možda prihvatio tu ulogu, njegova karijera, vjerovatno bi otišla u suprotnom pravcu, prenosi B92.

“Da, odbio sam ulogu u Matrixu (1999). Uzeo sam crvenu pilulu. Ovo je jedini film za koji ću da otkrijem da sam odbio da igram u njemu”, priznao je Brad, te dodao:

“Ako sam već odbio ulogu, to znači da ona nije ni bila za mene. Bila je za nekog drugog i taj neko je to sjajno uradio. Zaista vjerujem u to. Ako bih počeo da pričam o svim ulogama koje sam odbio, pričali bismo puna dva dana”, iskren je bio glumac.

Inače, Brad Pitt poslednjih nekoliko dana krasi stranice brojnih svjetskih medija, a već danima se priča o njegovom susretu sa nekadašnjom suprugom Jennifer Aniston na dodeli SAG nagrada. Poznati par, za koji bi mnogi željeli da opet budu zajedno, imao je momenat o kojem svi pričaju.

Na 26. dodjeli nagrada SAG, Bred Pit je osvojio nagradu za najbolje izvođenje u “Bilo jednom u Hollywoodu”, dok je Jennifer Aniston osvojila nagradu za svoju ulogu u dramskoj seriji “The Morning Show”.

“Hvala, braćo i sestre, ova nagrada mi mnogo znači. Hoću da znate da sam sve nominovane gledao i svi filmovi su divni. Sarađivao sam sa divnim ljudima na ovom filmu… Da se razumijemo, uloga je bila teška – momak koji se nadrogira, skida majicu, ne slaže se sa suprugom…”, rekao je Pitt i opet zasmijao cijelu salu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,