Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšene holivudske glumice: Davale mito kako bi njihova djeca upisala elitne univerzitete (VIDEO)

Preuzmite sliku

Holivudske glumice Lori Loughlin i Felicity Huffman uhapšene su zajedno sa još četrdeset osoba koje se sumnjiče da su tokom prethodne dvije godine podmićivale trenere sportskih selekcija kao i profesore nekoliko najvećih američkih univerziteta kako bi njihova djeca iako ne ispunjavaju uslove, bila primljena na studije, prenosi Azra.ba.

Među prvima je uhapšena Huffman koju je bila iznenađena kada je na njenu adresu došlo nekoliko pripadnika policiji koji su je na očigled brojnih komšija odvezli u policijsku stanicu.

  • Glumica je ubrzo u prisustvu advokata dala izjavu nakon čega je platila kauciju u visini od 250 hiljada dolara kako bi napustila pritvorsku jedinicu. Kako ne bi mogla uticati na tok istrage, glumici su oduzeti pasoš i vozačka dozvola, i naređeno joj je da se svakodnevno javlja u policijsku stanicu, te da ne smije napuštati mjesto boravka u narednom periodu.

    Loughlin nije bila kod kuće kada je stigla policija, ali su umjesto nje, uhapsili njenog muža koji ju je naknadno kontaktirao kako bi provjerio kada će se vratiti sa puta. Nakon što je sletjela na aerodrom, pripadnici granične policije odmah su je uhapsili i sproveli dežurnom tužiocu.

  • Glumice se terete da su nekoliko mjeseci vršili pritisak i kod dijela profesora i članova upravnih odbora univerziteta “Stanford”, “Yale”, da utiču na odluku prijemnog odbora kako bi njihova djeca bila primljena na neki od pomenutih univerziteta.

    Kada im plan nije uspio, one su se sa još nekoliko imućnijih porodica odlučili ponuditi mito u visini od nekoliko stotina hiljada dolara trenerima sportskih selekcija na univerzitetima koji su bili zaduženi za izbor studenata kojima je mjesto u timu garantiralo i mjesto na univerzitetima. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje