Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ubio ga asistent: Milionera raskomadao motornom pilom

Preuzmite sliku

Milionera Fahima Saleha (33) pronašli su u srijedu mrtvog u njegovom stanu u New Yorku.

Stravičan prizor zatekla je njegova sestra koja je bila zabrinuta jer joj se nije javljao. Ipak, ubica je pronađen.

Salehova sestra našla je njegovo raskomadano tijelo u komadima u njegovom luksuznom stanu na Manhattanu. Njegova glava i udovi bili su odvojeni od tijela, a motorna pila i dalje je bila uključena u struju u blizini.

Glavni sumnjivac je njegov bivši asistent, Tyrese Devon Haspil, koji je za Saleha radio od svoje 16. godine. Detektivi vjeruju kako je uzrok za ubistvo taj da je Saleh otkrio kako je Haspil ukrao oko 90 hiljada dolara od njega. Saleh ga je potom otpustio, ali nije prijavio krađu, a čak mu je i ponudio plan otplate kako bi mu bilo lakše.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fahim Saleh (@fahims)

Sam otplatio dugove svoje porodice

Saleh ga je dotad plaćao prilično dobro pa je Haspil sam uspio otplatiti dugove nekolicine članova svoje porodice.

Haspil je uhapšen u petak ispred zgrade u kojoj je odsjedao sa ženskom partnericom. Istražitelji su zaključili kako je Saleh ubijen još u ponedjeljak, a nakon ubistva Haspil je koristio kreditnu karticu kako bi platio vožnju do Home Depota gdje je kupovao sredstva za čišćenje. Dan kasnije se vratio u stan kako bi razrezao tijelo i očistio mjesto zločina.

Istražitelji vjeruju da je na dan ubistva ubica s crnom maskom i latex rukavicama slijedio svoju žrtvu u lift. Kad je dvojac napustio lift, ubica je koristio omamljivač kako bi onesposobio Saleha i te ga je ubodnim ranama nožem dokrajčio.

Koristio je prijenosni usisivač kako bi očistio tragove od omamljivača, a mrtvozornikov službeni nalaz kaže da su smrt uzrokovale ubodne rane u vratu i torzu.

Mislili su da se radi o naručenom ubistvu

Prvotno su policijski službenici mislili kako se radi o naručenom ubistvu koje je izveo profesionalac, ali trenutačno je najvjerovatnija teza ta da je ubica htio namjestiti svoje djelo kao takvo kako bi izgledalo da je Saleh ubijen zbog posla koji je propao. Žrtva je imala poslove s firmama u Nigeriji, Kolumbiji i Bangladešu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fahim Saleh (@fahims)

Ipak, nekoliko početničkih grešaka ga je otkrilo, tvrde istražitelji. Kupio je omamljivač sa svojom kreditnom karticom i to je brzo dovelo policiju na njegova vrata.

Bogatstvo stvorio sam

Saleh je nekadašnji website developer koji je postao izvršni direktor kurirske službe u Lagosu, Nigeriji, a milioner je nedavno kupio luksuzni stan na Manhattanu za dva miliona dolara.

Prema riječima njegovih prijatelja, Saleh je svoje bogatstvo stekao sam, a njegova strast bili su gadgeti i video igrice. Kako kažu, uživao je dovoditi tehnološke firme u nerazvijene zemlje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fahim Saleh (@fahims)

Sin je bangladeških imigranata, a već kao tinejdžer je naučio kodirati  i razvijati aplikacije. Potom je diplomirao na Sveučilištu Bentley, a već tada je imao uspjeha s aplikacijom “PrankDial” koja je napravljena tako da se upućuju šaljivi telefonski pozivi.

Do svoje smrti bio je osnivač, vlasnik i direktor još nekoliko uspješnih kompanija. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,