Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U pripremi šesti ‘Pirati s Kariba‘: Vraća li se Johnny Depp?

Preuzmite sliku

Johnny Depp se ipak neće vratiti u franšizu “Pirati s Kariba”, uprkos natpisima u kojima se tvrdi da je njegovo ime uočeno na popisu glumaca za novi film.

Glasine su počele kružiti u srijedu nakon što se tvrdilo da će ponovno glumiti kapetana Jacka Sparrowa unatoč tome što ga je Disney izbacio iz franšize 2018. godine, piše Daily Mail.

Međutim, izvori potvrđuju za Daily Mail da su informacije – lažne. 59-godišnji Depp posljednji je puta igrao ulogu kapetana Jacka Sparrowa 2017. godine u nastavku filma “Salazarova osveta”, no nedugo nakon toga su producenti odlučili da žele unijeti “novu energiju” u spomenuti filmski serijal.

Insajder je rekao za The Sun da je šesti film u franšizi u pripremi s radnim naslovom “A Day At the Sea“, tvrdeći da bi se Johnny trebao vratiti kao kapetan Jack Sparrow i da bi trebao početi snimati početkom veljače na tajnoj lokaciji u Velikoj Britaniji.

U međuvremenu, insajder je dalje tvrdio da je sve u ranoj fazi i još uvijek nema redatelja vezanog za spomenuti projekt.

Očekuje se da će Johnny odraditi probno snimanje početkom februara prije nego što produkcija u potpunosti krene“, dodao je insajder i najavio Brucea Hendricksa, koji je radio na prva tri filma, kao izvršnog producenta na novom projektu.

Disneyjev producent je 2018. godine tvrdio da Deppa neće tražiti da se vrati, rekavši da žele unijeti “novu energiju” u spomenute filmove. Te nove ideje za vraćanje svježine i “novog života” franšizi uključuju i film koji bi vodile žene, s Margot Robbie u glavnoj ulozi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje