Petak, 5. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

U oktobru izlaze tri nove knjige koje prate svijet Harryja Pottera, a namijenjene su djeci

Preuzmite sliku

Ako ste fan Harry Potter serijala, onda za vas imamo sjajne vijesti. Tri nove knjige o magičnom svijetu u kojem žive učenici Hogwartsa na policama knjižara trebalo bi da se pojave već ove jeseni, odnosno u oktobru.

Ove se godine, inače, obilježava i 20. godišnjica izdavanja prvog romana u serijalu čijim je povodom izdano čitavo jedno novo izdanje knjiškog serijala.

Tri nove knjige koje dolaze, naravno, nisu ni blizu ovim klasicima dječje književnosti, ali im se fanovi ipak raduju.

Riječ je o tri svojevrsna priručnika namijenjena djeci koja će na interaktivan način moći provjeriti koje sve tajne i gdje skriva dvorac u kojem se smještena škola za čarobnjake “A Pop-up Guide to Hogearts”, upoznati silna magična stvorenja koja obitavaju na području škole “Creatures: A Paper Scene Book” te kroz njih usput saznati i detalje sa setova snimanja filmova.

  • Cijena? Prava sitnica, prva će vas slikovnica na rasklapanje koštati 45 dolara, dok ćete za drugu izdvojiti 30-ak dolara.

    Najzanimljivijom se, iz više razloga, ipak čini posljednja u nizu od nove tri knjige koja je zapravo zamišljena kao svojevrsni udžbenik i vodič za snimanje svog prvog filma koji čitaoce kroz sve zakonitosti zanata provodi kroz primjere dosad snimljenih filmova iz popularne franšize. “Imagining Hogwarts: A Beginner’s Guide to Moviemaking” koštaće 20 dolara. (100posto.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,