Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

U nju će svi gledati u Tokiju: Ona je za mnoge najljepša sportistkinja na svijetu

Preuzmite sliku

Mnogi sportski i muški magazini proglašavali su razne sportistkinje za najzgodnije na svijetu, ali skoro svi kažu da je Daria Klishina – najljepša.

Daria Klishina (30), ruska atletičarka i specijalistkinja za skok udalj, te konkurentkinja Ivane Španović pažnju medija, sem vrhunskim rezultatima, privlači i zbog ljepote. Proglašena je za “najseksepilniju sportistkinju Rusije” 2010. godine, a uvrštena je i među najljepše sportistkinje na Ljetnjim olimpijskim igrama u Londonu, 2012. godine.

  • Za razliku od mnogobrojnih sportistkinja, koje se ne libe da na Instagramu postavljaju provokativne fotografije, Daria to ne radi. I ako postavlja fotografije iz svakodnevnog života, ona to radi pristojno: u svedenim odjevnim kombinacijama, u kupaćim kostimima bez izazovnih poza, bez lascivnih opaski a sa šarmom i stilom dame.

  • Posljednjih nedjelja objavljuje fotografije iz Atlante, gdje se sprema za Olimpijske igre u Tokiju. Ponekad na Instagramu odgovori i na pitanja pratilaca, pa je tako, na mnogobrojna pitanja da li će učestvovati u Tokiju, odgovorila potvrdno.

    Prije nekoliko godina priznala je da je imala vrlo nepristojne ponude tokom svoje karijere, od kojih se posebno ističe ona da za 200.000 eura napusti sport i postane “poslovna pratnja”.

  • “Zaista sam se prvi put u životu susrela sa takvom ponudom. Moja reakcija je bila brza i kratka: Nisam zainteresovana”, otkrila je Klišina. “Ne bih rekla da me je taj događaj previše povrijedio, bez obzira na to što sam se prvi put našla u takvoj situaciji. Razumjećete me, nijednog trenutka nisam imala nikakvu dilemu u vezi s tom ponudom, jer poštujem sebe, razmišljam ispravno i oslanjam se na sebe.”

  • Na Instagramu nema mnogo pratilaca u poređenju sa nekim drugim sportistkinjama, prati je “samo” 350.000 ljudi. No, s obzirom na to da ne postavlja provokativne i izazovne fotografije, koje su glavni “mamac”, lijepa Daria sigurno je zadovoljna svojom popularnošću.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,