Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U najavi pravi ljetni hit: Željko Joksimović objavio spot za pjesmu “Milimetar” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Jedan od  najpopularnijih regionalnih muzičara, Željko Joksimović, predstavio je novi singl „Milimetar“ na druženju sa medijima u BIG Fashion shoping centru u Beogradu, a prema prvim reakcijama biće to pravi ljetnji hit.

Zanimljiva je i priča kako je nastala pjesma. Naime, Željko je ispričao da je nadahnuće dobio nakon što je saznao da će postati otac blizanaca, i nije mu trebalo mnogo da stvori ovu brzu i veselu kompoziciju.

„Milimetar je pjesma koju sam bukvalno napisao za jednu noć. Bio sam toliko ispunjen i srećan zbog divnih vijesti. Sačekao sam da Jovana zaspi i onda sam sjeo i sve te divne emocije nekako pretočio u muziku. Ujutru kada je ustala i kada sam joj pustio pjesmu, rekla je da je to jedna od najljepših pjesama koje je čula“ – sa uzbuđenjem je otkrio Željko Joksimović.

Dobar ritam i posebna energija kojom novi singl odiše najavljuje da će „Milimetar“ biti nezaobilazna numera na svim ljetnjim dešavanjima širom regiona.

„Riječ je, prije svega, o modernoj pjesmi, ali na trenutak može da se čuje i zvuk osamdesetih. Rekao bih da zbog toga ima i boje stare Jugoslavije. Mislim da će se dopasti svim generacijama.“

Na pjesmi je Željko radio zajedno sa Vjekoslavom Huljić, jednom od najboljih tekstopisaca na ovim prostorima.

„Vjekoslava, supruga mog divnog kolege Tončija, napisala je fantastičan i pitak tekst kojim je unaprijedila pjesmu. Po svaku cijenu smo htjeli da izbjegnemo da tekst bude banalan, jer brže pjesme vam nekada nametnu takav tekst. Zaista sam srećan kako je sve ispalo i očekujem da će cijelo ljeto biti u znaku Milimetra“ – istakao je Joksimović. Novi ljetnji hit izašao je u MINACORD produkciji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje