Četvrtak, 22. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Dubrovniku se snima film s Nicolasom Cageom i Pedrom Pascalom

Preuzmite sliku

Film “The Unbearable Weight of Massive Talent”, u kojem glavne uloge igraju Nicolas Cage i Pedro Pascal, počinje se snimati u ponedjeljak u Dubrovniku, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

U godini koja je zaustavila produkciju u cijelom svijetu, to je deveti projekt koji je za snimanje u Hrvatskoj predao zahtjev za Program mjera poticaja.

Pripreme za snimanje filma, kojega režira Tom Gormican (“That Awkward Moment” – “Onaj osjećaj kad”), a producira ga Lionsgate, traju od augusta i snimat će se 15 dana. U hrvatski dio projekta je uključeno 412 filmskih djelatnika, od čega je predviđeno 97 hrvatskih državljana, a bit će i oko 300 hrvatskih statista, prenosi Hina.

 • Riječ je o jednom od od najzvučnijih projekata ove godine prijavljenih za Program mjera poticaja, koji HAVC provodi u saradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom finansija. Prošle sedmice počelo je snimanje hrvatske serije “Područje bez signala”, koja je osiguravanjem sredstava iz međunarodnih izvora zadovoljila uslove za prijavu na Program mjera poticaja, a još jedan strani projekat kreće sa snimanjem ovog mjeseca.

  “Planirana potrošnja inozemnih investitora za 10 projekata u ovoj godini prelazi 100 miliona kuna, što je rezultat kojemu smo se u proljeće samo usudili nadati. Audiovizualna zajednica pokazala se iznimno odgovornom i vjerujem da će se svi projekti, domaći i strani, uspješno odraditi prema planovima”, izjavio je direktor HAVC-a Chris Marcich.

  Podsjetio je kako se, pod epidemiološkim mjerama, audiovizualna industrija u Hrvatskoj pokrenula u maju, prvenstveno za domaće produkcije “Šesti autobus” i “Nosila je rubac črleni”, te serije “Dnevnik malog Perice”, “Crno-bijeli svijet”.

  “Hrvatska je stoga i u svijetu prepoznata kao sigurna lokacija za snimanja. S otvaranjem granica krenule su intenzivne pripreme za povratak stranih produkcija”, kaže Marcich.

  Servisna producentska kuća za “The Unbearable Weight of Massive Talent” je Ambasada Studio iz Dubrovnika, producentice Erike Milutin Diller (Embassy Films). (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje